Almanya'da kiliseye silahlı saldırı: 8 ölü

Almanya'nın Hamburg kentindeki bir kilisede gerçekleşen silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın da hayatını kaybedenler arasında olduğu bildirildi.

Haber Merkezi | Reuters |

Almanya'nın en büyük liman kenti Hamburg'un Grossborstel semtindeki Yehova Şahitlerine ait bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Bild gazetesi, silahlı saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını aktardı. Polis saldırganın ölenlerin arasında yer aldığını açıkladı.

Almanya'nın DPA haber ajansı olay yerindeki bir muhabire dayandırdığı haberinde, şehrin kuzeyindeki Alsterdorf semtinde yaşayanların cep telefonlarına "yaşamı tehdit eden bir durum" uyarısı aldıklarını ve sokakların kapatıldığını söyledi.

Medyada yayınlanan saldırıyla ilgili görüntülerde, onlarca polis aracının yanı sıra sokakları kapatan itfaiye araçları ve battaniyelere sarılı bazı kişilerin acil servis çalışanları tarafından bir otobüse bindirilmesi yayınlandı.

Bir görgü tanığı, "Silah sesleri duyduk, insanların siyah çantalarla götürüldüğünü gördük." diye konuştu.

Çok sayıda yaralının bulunduğu saldırıyı güvenlik çevrelerinin "öfkeden kaynaklanan" bir saldırı olarak değerlendirdiği bilgisi paylaşıldı.

Almanya son yıllarda bir dizi silahlı saldırıyla sarsıldı. Şubat 2020'de aşırı sağcı olduğundan şüphelenilen bir silahlı adam, kendisini ve annesini öldürmeden önce Türkiye'den gelen göçmenlerin de arasında bulunduğu 9 kişiyi öldürdü.

Ekim 2019'da, Yahudilerin kutsal Yom Kippur gününde doğudaki Halle kentindeki bir sinagogun önünde ateş açan bir silahlı adam 2 kişiyi öldürdü.

Galatasaray, Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu Yunan ekibinden şok karar: Akaydın, Atatürk paylaşımı sonrası kadro dışı ABD’nin 30 milyon dolarlık SİHA’sı Husi isyancılar tarafından düşürüldü Hablemitoğlu suikastı davasında flaş gelişme Reisi kazada hayatını kaybetti: İran'da 5 günlük yas ilan edildi Reisi'nin öldüğü helikopter kazasına İsrail'den ilk yorum