Hindistan'ın Manipur eyaletinde seçimler tekrarlanacak

Hindistan, aylardır süren etnik çatışmalar nedeniyle zarar gören eyaletteki şiddet ve oy verme makinelerinin hasar gördüğü yönündeki raporların ardından 22 Nisan Pazartesi günü kuzeydoğudaki Manipur eyaletindeki 11 sandıkta oylamayı yeniden yapacak.

Haber Merkezi |

19 Nisan Cuma günü eyalette, silahlı gruplar arasında çatışmalar ve yoğun güvenlik altında oy verme yerlerini ele geçirme girişimleri de dahil olmak üzere şiddet olayları yaşandı. Geçen yıl en az 220 kişinin ölümüne yol açan çatışma tehdidine rağmen seçmenler çok sayıda oy kullandı.

Şiddet olayları nedeniyle seçim tekrarlanacak

Manipur'un seçim yetkilisi yaptığı açıklamada, seçim yetkililerinin 11 yerde oylamanın geçersiz olduğunu ilan ettiğini ve yeni anket yapılması talimatını verdiğini bildirdi. 

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala son yolculuğuna uğurlandı İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz’dan 'Gazze' tehdidi Amasya’da Kral Et Entegre tesisinde hayvana vahşette karar çıktı İmzayı attı: Alex De Souza resmen Antalyaspor'da Bakan Tunç açıkladı: Tutuklulara 19 Mayıs'ta açık görüş izni F1 efsanesi 10 yıldır komada, ailesi tedavisi için saatlerini bile sattı