İsrail, Hamas lideri Haniye'nin kız kardeşini gözaltına aldı!

İsrail Başsavcılığı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin kız kardeşi Sabah el Salim Haniye'yi Hamas'ın 6 ay süren terör saldırısını ateşleyen 7 Ekim saldırısını övdüğü iddiasının ardından, terör grubunu kışkırtma ve örgütle dayanışma suçlamasıyla gözaltına aldı.

Haber Merkezi |

İsrail'in güneyindeki Tel Şeva kasabasında yaşayan 57 yaşındaki Haniye'nin 1 Nisan'dan beri gözaltında olduğu belirtildi. Avukatından henüz bir yorum gelmedi. İddianameye göre, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyindeki katliamlarından sonraki günlerde Haniyeh, erkek kardeşinin de aralarında bulunduğu düzinelerce kişiye, sınır ötesi saldırıyı öven ve daha fazla "katliam" çağrısında bulunan mesajlar gönderdi.

34 binden fazla Filistinli öldürüldü

Hamas, 7 Ekim'deki saldırıda yaklaşık 1.200 İsrailliyi ve yabancıyı öldürerek savaşı ateşledi. Gazze sağlık otoritesi, 34.000'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi. Hamas lideri İsmail Haniye ise İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 3 oğlu ve 4 torununu kaybetti.

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala son yolculuğuna uğurlandı Amasya’da Kral Et Entegre tesisinde hayvana vahşette karar çıktı İmzayı attı: Alex De Souza resmen Antalyaspor'da Bakan Tunç açıkladı: Tutuklulara 19 Mayıs'ta açık görüş izni F1 efsanesi 10 yıldır komada, ailesi tedavisi için saatlerini bile sattı 19 Mayıs'ta 81 ilde 'Gençlik ve Spor Festivalleri' düzenlenecek