BES’te kısmi ödemeye geçiş süreci 6 ay ertelendi

Bireysel emeklilik sisteminde katılımcılara 3 yıl içinde sistemde kalma şartıyla kısmi ödeme yapılmasını öngören düzenlemenin yürürlük tarihi 6 ay ertelendi.

ANKARA Haber Merkezi |

ANKARA (EKONOMİ)-Bireysel emeklilik sisteminde katılımcılara 3 yıl içinde sistemde kalma şartıyla kısmi ödeme yapılmasını öngören düzenlemenin yürürlük tarihi 6 ay ertelendi.

26 Eylül 2023’te yayınlanan yönetmelik ile en az 5 yıl geçmiş bireysel emeklilik sözleşmelerinde katılımcılara birikmiş tutarın yüzde 50’sine kadar olan kısmı çekme hakkı getirilmişti. Katılımcılar;  evlilik veya konut alımı, eğitim, doğal afet gibi gerekçelerle birikimlerinden çekim yapabilecekler.

Yönetmelik yayım tarihinden itibaren 6 ay sonra yani 26 Mart 2023’te yürürlüğe girecekti. Katılımcılar evlilik ve konut alımında devlet katkısının yüzde 20’sini doğal afet ve eğitim gerekçesiyle de yüzde 25’ini alabilecekler.

Sistemde 3 yıl kalma şartını yerine getirmeyen katılımcılara ödenen devlet katkısı, Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun uyarınca hesaplanacak miktarda kesilecek.

Bankalar, ilk çeyrekte komisyondan 136 milyar lira kazandı Kurşunlu çileğinde ilk hasat başladı Arda Güler'li Rael Madrid Şampiyonluğu doyasıya kutladı 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi! "Tsunami tehlikesi var" Kurban kesecekler dikkat: 464 bin liraya kadar para cezası ödemeyin! ASELSAN tarafından geliştirilen SİDA ilk kez tatbikatta