11 global dev binlerce çalışanı işten çıkaracak

ABD'de geçen yıldan bu yana devam eden işten çıkarmalar, şirketlerin verimliliği artırma ve maliyetleri düşürme çabaları nedeniyle artmaya devam ediyor. Son olarak işten çıkarma yoluna giden şirketlere Stellantis, Sony, Cisco, Estee Lauder, Expedia, Nike, Snap, Zoom, UPS, Levi's ve Microsoft da dahil oldu.

Enflasyon karşısında yükselen faiz oranları ve küresel ekonomik belirsizliklerin baskısı altındaki şirketler, "kemer sıkma" politikalarını sürdürüyor. Daha az kaynakla daha fazlasını yapma hedefindeki şirketler, personel sayısını azaltırken verimliliğe odaklanıyor. Şirketlerin yapay zeka ve otomasyona yönelmesi de işten çıkarma nedenleri arasında gösteriliyor. Yapay zeka heyecanı, şirketlerin kaynaklarını bu alanda yoğunlaştırmasına ve iş güçlerinde otomasyonu artırmasına yol açıyor.

Otomobil markaları faiz oranlarını sıfırladı! Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Hurda fiyatlarına zam üstüne zam! Çift tepe formasyonu nedir? Avantajları nelerdir? Konut fiyatları düşecek mi? Kemik suyunun faydaları saymakla bitmiyor!