Bayram ikramiyesinde dul ve yetim aylığı detayına dikkat!

Bayram ikramiyesi, emeklilerin yanı sıra dul ve yetim aylığı alanlara da veriliyor. Ancak, emeklilere ve dul ile yetim aylığı alanlara ödenen ikramiye miktarı farklı. Emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar, malulen emekliler yılda 2 kez bayram ikramiyesi alıyorlar. Haziran itibarıyla SGK'dan gelir ve aylık almaya hak kazanan ve talep eden kişiler Kurban Bayramı'nda bayram ikramiyesi alabilecekler.

Bayram ikramiyesinden yalnızca emekliler değil, SGK’dan gelir ve aylık alan bütün kişiler yararlanabiliyor.

Bunlar emekliler, maluller, dul ve yetim aylığı alan kişiler, iş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler, iş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat eden kişilerin hak sahipleri, sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmış ülkelerde çalışması bulunan ve Türkiye’den kısmi gelir ve aylık alan kişiler de bayram ikramiyesi alabiliyorlar.

Uçan araba Japonya'da görücüye çıktı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları! Yeni haftada yatırımcılar için kritik gündem maddeleri! Misafirler kuyruğa girdi, geline kilolarca altın takıldı, takılar valizlerle taşındı 18 Mayıs 2024 cumartesi altın fiyatları ne kadar? Kuralı ihlal etmenin cezası 387 bin TL!