Bu hastalıkları yaşayanlar dikkat! 10 yıl erken emekli olabilirsiniz

Sigortalı bir kişinin sağlık durumu çalışmasına engel olacak derecede ise ve emeklilik şartları sağlanıyorsa, malulen emeklilik hakkına sahip olabilir. Peki malulen emekli nasıl olunur? Malulen emeklilik için aranan şartlar nelerdir? Malulen emeklilik başvurusu için hangi belgeler gerekir? İşte malulen emeklilik için sahip olunması gereken şartlar...

Malulen emeklilik aylığı, çalışma yeteneğini kaybeden sigortalılara sağlanan bir sosyal güvence ödeneğidir. Bu aylık, sigortalının iş göremezlik ödeneği ile birlikte ödenirken, eğer sigortalı çalışmaya devam edemez duruma gelirse, iş göremezlik ödeneği kesilir ve sadece malulen emeklilik aylığı ödenir.

Bu durumda, malulen emeklilik aylığı sigortalının ekonomik güvencesini sağlamaya yönelik bir destektir. Ayrıca, sigortalının vefat etmesi durumunda, malulen emeklilik aylığı dul ve yetimlerine bağlanır.

Otomobil markaları faiz oranlarını sıfırladı! Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Uzmanlar, mevduattaki son gelişmeleri değerlendirdi... Hurda fiyatlarına zam üstüne zam! Çift tepe formasyonu nedir? Avantajları nelerdir? Konut fiyatları düşecek mi?