Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV matrahları tabloyu değiştirdi

Türkiye’de artık bütün otomobillerin vergi dilimi yüzde 80’den başlıyor. Bu nedenle 1 milyonluk otomobil de 3 milyonluk otomobil de aynı vergi matrahını ödüyor. Söz konusu duruma artan kur eklenince sıfır otomobil fiyatları daha da ulaşılmaz bir hale geliyor. Son 8 yıllık süreçte vergi dilimi düşük olan A, B ve C segmentinin toplam pazardan aldığı pay yüzde 81,5’ten yüzde 88,6’a çıktı.

Türkiye’de otomobil pazarı yüksek vergi sistemi ve kur ile tüketici nezdinde zor günler yaşıyor. İlk çeyrekte pazar beklentilerin üzerinde seyretse de sektör temsilcileri nisan sonrasında ilk 3 aydaki iştahın olmayacağını kaydediyor.

Özellikle matrah dilimlerinin güncellenmemesi yüzde 45-50-60-70 özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarının anlamsız kalmasına neden oldu. Sıfır araçta başlangıç fiyatları neredeyse birkaç model dışında artık 1 milyon lira seviyesinde.

2. el satışlarda düşüş, fiyatlarda yükseliş devam ediyor Konut kredisi faizleri düşecek mi? Konut almak için en uygun dönem ne zaman? 17 Mayıs 2024 resimli yeni Cuma mesajları Mevduat faizinde denge değişti, düşüş başladı Türkiye'deki en ekonomik sıfır araç listesi açıklandı: İşte fiyatlar Borsada hangi madencilik şirketi 1 yılda yüzde 329 kazandırdı?