Piyasalar haftaya yönünü belirleyecek: İşte önemli gelişmeler

Küresel pay piyasaları, yoğun veri gündemi ve açıklanan şirket bilançolarının takip edildiği haftayı pozitif seyirle tamamlarken, gelecek hafta yurt dışında gözler Fed’in faiz kararı ile Powell'ın sözle yönlendirmelerine çevrildi. Yurt içinde ise, enflasyon verisi ve S&P’nin Türkiye değerlendirme raporu yakından takip edilecek.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşıldığına ilişkin beklentilerin artmasına rağmen ABD'de geçen hafta açıklanan verilerin karışık sinyaller vermesiyle para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in ilk faiz indirimine yılın son çeyreğine doğru gideceğine ilişkin beklentiler ötelenmeye devam ediyor.

ABD'de enflasyonla mücadelenin beklenenden uzun sürebileceğine işaret eden verilere karşın ülkede geçen hafta yoğunlaşan bilanço sezonu pay piyasalarında risk iştahını destekleyen ana etken olarak öne çıkarken, hisse ve sektör bazlı oynaklık dikkati çekti.

Analistler, özellikle teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin duyurdukları finansal sonuçların ağırlıklı olarak beklenti üzeri açıklanmasının da etkisiyle pay piyasalarında yükseliş eğiliminin hakim olduğunu ifade etti.

Dünyanın en iyi stadları açıklandı: Türkiye'den 1 stat listede Yıllık yükselişi yüzde 545'e ulaştı: Yatırımcıyı peşinden sürükledi! 10 Mayıs 2024 resimli yeni Cuma mesajları! En düşük maaş için bu rakam ilk kez açıklandı En çok hangi mesleklerde açık var? İŞKUR açıkladı: Binlerce eleman aranıyor Bugün (9 Mayıs) A101'de hangi ürünlerde indirim var?