Yeni haftada piyasaların gündemi neler olacak?

Küresel piyasalarda, Fed’in ilk faiz indirimine eylülde gidebileceğine yönelik beklentilerin artmasıyla bu hafta alış ağırlıklı seyir izlendi. Gözler gelecek hafta, yurt dışında İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararında; yurt içinde ise, işsizlik oranı ve sanayi üretiminde olacak.

Küresel piyasalarda, odak noktası bu hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmeleri oldu.

Fed, politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bankadan yapılan açıklamada, son aylarda yüzde 2'lik enflasyon hedefine yönelik ilerlemenin sağlanamadığı belirtildi.

Faiz kararının ardından Fed Başkanı Jerome Powell, politika odağının para politikasının ne kadar süre kısıtlayıcı tutulacağı olduğunu ifade ederek, "Bir sonraki politika hamlesinin faiz artırımı olmasının muhtemel olmadığını düşünüyorum" dedi.

Enflasyon beklentileri değişti, zamda yeni hesap yapıldı Uçan araba Japonya'da görücüye çıktı İşte emekliye özel indirimler 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Yeni haftada yatırımcılar için kritik gündem maddeleri! Misafirler kuyruğa girdi, geline kilolarca altın takıldı, takılar valizlerle taşındı