1 Ocak'ta başlıyor: Akaryakıt alımında usulsüz fatura ve vergi kaybı düzenlemesi!

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin olarak UTTS Taşıt Montaj Firmalarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura uygulamalarının ve vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçireceği Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için geri sayım sürüyor. Akaryakıt istasyonlarında plaka bilgilerinin elle girişini önleyerek plakaların sisteme otomatik olarak aktarılmasını sağlayacak olan UTTS'nin kurulum ve işletmesinden Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü sorumlu olacak.

6 günde yüzde 63 kazandırdı: Yatırımcının radarına girdi Yeni hesap: 10 bin TL maaş alan emeklinin aylığı ne kadar olacak? Potasyum eksikliği belirtileri nelerdir? Potasyum deposu besinler! Enflasyon beklentileri değişti, zamda yeni hesap yapıldı Canlı yayında tarih verdi Türkiye kripto piyasasında yeni dönem