Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? 2 Mayıs 2024 son dakika depremler

Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? Kaç büyüklüğünde deprem oldu? 2 Mayıs 2024 tarihli son dakika depremleri son depremler listesinden bakabilirsiniz. İşte 2 Mayıs tarihli son depremler listesi...

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına “deprem” denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yer yuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına “sismoloji” denir.

6 günde yüzde 63 kazandırdı: Yatırımcının radarına girdi Yeni hesap: 10 bin TL maaş alan emeklinin aylığı ne kadar olacak? Potasyum eksikliği belirtileri nelerdir? Potasyum deposu besinler! Enflasyon beklentileri değişti, zamda yeni hesap yapıldı Canlı yayında tarih verdi Türkiye kripto piyasasında yeni dönem