Bankalar "fatura"yı müşteriye kesti: Otomatik ödeme talimatında faiz dönemi

Faturaları için kredi kartlarından otomatik ödeme talimatı verenler, bankaların Türk ekonomisindeki regülasyonların faturasını kendilerine kestiğini ekstrelerini görünce öğrendiler. Kredi kartından ödenen otomatik fatura talimatlarının yanı sıra bazı bankalar mevduat hesaplarından ödense bile artık komisyon talep ediyor. Uzmanlar bu iki uygulamanın da yasal olmadığı konusunda hem fikir.

Bankalar tüketicilere otomatik fatura talimatı vermeleri için çok sayıda avantaj sunuyor. Genelde talimat veren müşterilere alışverişte kullanabilecekleri puanlar tanımlanıyor. Bankalar bu ödemelerden şimdiye kadar ya faiz almıyor ya da çok düşük faiz talep ediyordu. Ancak bu ay ekstrelerine bakan vatandaşlar yüksek tutarlarda "otomatik fatura ödeme faizi" ile karşılaştı. Bu konuda çok sayıda vatandaş tüketici derneklerine şikayette bulunuyor.

Türkiye'de en ucuz otomatik vites araçlar belli oldu 1 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Kurban kesecekler dikkat: 464 bin liraya kadar para cezası ödemeyin! 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi! "Tsunami tehlikesi var" Memur ve emeklinin Temmuz zammı ne kadar olacak? 3 banka acil borcu olanlara 'borç kapatma kredisi' şartlarını açıkladı