Geleceğin meslekleri belirlendi: İşte yapay zeka ile hayatımıza giren 5 meslek

Yapay zeka, iş dünyasındaki hakimiyetini her geçen gün artırırken, yeni meslek kolları doğurmaya da devam ediyor. Yapay zekanın gelişmesi bazı meslekleri tehlikeye atarken, farklı alanlarda yeni mesleklerin de kapısını araladı. Bağımsız araştırmalara göre, yapay zekanın ortaya çıkardığı 5 yeni meslek dikkat çekti. İşte Avrupa'da iş alımına başlayan ya da başlama potansiyeli olan yeni meslekler...

1. Yapay Zeka Mühendisi

Yapay Zeka Mühendisi, yapay zeka algoritmalarını geliştirir, programlar eğitir, böylece bir insan beyni gibi çalışmalarını sağlar.

Microsoft, internet sitesinde bu rolle ilgilenen profesyonellerin yazılım geliştirme, programlama, veri bilimi ve veri mühendisliği konularında uzmanlığa sahip olmaları gerektiğini yazıyor.

LinkedIn'in Avrupa için 2024 İş Piyasası Beklentileri raporunda, yapay zeka mühendisliği, bu iş dalının en çok talep gördüğü ülkelerden İtalya ve İsviçre'de en çok büyüyen meslekler arasında yer aldığı belirtiliyor.

6 günde yüzde 63 kazandırdı: Yatırımcının radarına girdi Yeni hesap: 10 bin TL maaş alan emeklinin aylığı ne kadar olacak? Potasyum eksikliği belirtileri nelerdir? Potasyum deposu besinler! Enflasyon beklentileri değişti, zamda yeni hesap yapıldı İşte emekliye özel indirimler Türkiye kripto piyasasında yeni dönem