Bunaltıcı sıcaklara Çarşamba'ya kadar mola!

Türkiye sıcak havanın etkisi altında bir yaz mevsimi geçiriyor. Hava sıcaklıkları bazı bölgelerde 40 dereceyi geçerken, Meteoroloji bunaltan sıcakların 3 gün etkisini yitireceğini ancak Çarşamba'dan itibaren yeniden artacağını açıkladı.

Haber Merkezi |

Hava sıcaklıkları yurt genelinde 4-8 derece düşecek, yağış var. Ancak bu durum uzun sürmeyecek.

Meteorolojinin tahminlerine göre hava sıcaklıkları;

Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere kuzey ve iç kesimlerde azalacak.

Öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerek.

Rüzgarın Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneybatısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerek.

Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarın (Pazartesi) kuzey ve iç, Salı günü kuzeydoğu kesimlerde biraz azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği ancak Çarşamba gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji,  Doğu Karadeniz Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yapılan uyarıda Doğu Karadeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatleri ile yarın (Salı) sabah saatleri arasında Giresun, Trabzon çevreleri ile Rize'nin batısında yer yer kuvvetli olacağı belirtilerek vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

3 ile sarı kodlu uyarı

Erzurum, Kars ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir" anlamına geliyor.

Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bazı kentlerde hava sıcaklıkları

İstanbul'a sert poyrazla serinlik geliyor, sıcaklık 31 derece, nem de artıyor, hafif yağmur olabilir.

Ankara 31, Bursa 33, İzmir 37 derece, rüzgar Ankara ve İzmir'de de sertleşirken, Antalya'da kavurucu sıcak sürecek, sıcaklık 42 derece.

Marmara'da kuvvetli poyrazla bunaltıcı hava ara veriyor. Kocaeli, Sakarya tarafında yağmur var. Çarşamba ise sıcaklık yine aşırı değerlere çıkacak.

İç Anadolu'da da termometre değerleri düşüyor. Sıcaklık 36-37 derecelerden, 28-32 derece aralığına gerileyecek. Sivas kısa süre yağmurlu.

Ege'de sıcak çarpması riski hala yüksek ancak rüzgarların kuvvetli esmesi gölgede az da olsa serinlik sağlıyor.

Muğla 35, Denizli ve Manisa 37, Aydın 41, Bodrum 37 derece. Çarşamba ise yine zayıf rüzgar ve aşırı sıcak var.

Akdeniz'de Adana, Mersin tarafında artan nem tekrar düşüşe geçti. Gölgede Ave Kahramanmaraş 41 derece. Güneydoğu'da Gaziantep 39, Diyarbakır ve Şanlıurfa 42 derece.

Karadeniz genelinde hem yağmur, hem de serinleme var. Bolu 27, Samsun 26 dereceye iniyor.

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ağrı çevreleri kısa süreli kuvvetli sağanaklar görülüyor. Malatya açık 36, Van 30 derece.

Yunan ekibinden şok karar: Akaydın, Atatürk paylaşımı sonrası kadro dışı ABD’nin 30 milyon dolarlık SİHA’sı Husi isyancılar tarafından düşürüldü Hablemitoğlu suikastı davasında flaş gelişme Reisi kazada hayatını kaybetti: İran'da 5 günlük yas ilan edildi Reisi'nin öldüğü helikopter kazasına İsrail'den ilk yorum Derbi bitti, başkanlar birbirine girdi