Atama kararına CHP'den tepki: Sadece geçen yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu

MEB'in 20 bin öğretmen atanması kararı hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Sadece geçen yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu, bu atama rakamı emekli olan öğretmenlerin bile yerini doldurmuyor." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi |

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 20 bin öğretmen atama kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özçağdaş, yaptığı yazılı açıklamada, yüz binlerce öğretmenin, aylardır beklediği atanma umutlarının kırıldığını, 20 bin atamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Öğretmen atamasının sadece öğretmenleri değil, en başta çocuklar ve velileri olmak üzere herkesi ilgilendirdiğini vurgulayan Özçağdaş, "Sadece geçen yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu, bu atama rakamı emekli olan öğretmenlerin bile yerini doldurmuyor. Öğretmenler bu kadar sorunla boğuşurken iktidarın bu sorunları görmezden gelmesi artık tahammül sınırını aşmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Öğretmenlerin yanında olduklarını bildiren Özçağdaş, şunları kaydetti:

"Hiçbir okul öğretmensiz kalmayana, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik sömürüsü bitene, mülakatsız atamalar yapılana, öğretmenler hak ettikleri ücretlerle çalışana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Başta Sayın Yusuf Tekin olmak üzere ilgili tüm kadroların istifasını vermesi artık bir zorunluluk olmuştur. Öğretmenleri ve eğitimi soktuğunuz bu çıkmazdan çıkarmak için burada olmaya devam edeceğiz."

Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Yapay zekanın babasından korkutan senaryo Son ödeme tarihi 31 Mayıs: Ev sahipleri ve ev alacaklar dikkat CHP lideri Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı Şampiyonluk bulmacası çözülüyor: Galatasaray mı, Fenerbahçe mi? Kapadokya'da 19 Mayıs coşkusu: Balonlar Türk bayraklarıyla uçtu