Türkiye’nin Filistin çabaları sürüyor: Bakan Fidan, Borrell ile de görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Filistin için oluşturulan Temas Grubu toplantısına katılmak üzere gittiği Riyad ziyareti kapsamında bugün önemli ikili görüşmeler yapması öngörülüyor. Bakan Fidan, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı / Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell’in yanı sıra Ürdün, Norveç ve Yemen dışişleri Bakanları ile de görüşme yapacak.

ANKARA Haber Merkezi |

ANKARA (EKONOMİ)- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Filistin için oluşturulan Temas Grubu toplantısına katılmak üzere gittiği iki günlük Riyad ziyareti kapsamında bugün önemli ikili görüşmeler yapması öngörülüyor. Dışişleri kaynaklarından alınan bilgilere göre Bakan Fidan, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı / Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell yanı sıra; Ürdün, Norveç ve Yemen dışişleri Bakanları ile de görüşme yapacak.

Öte yandan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi’nin (AL) Gazze’deki katliamın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması amacıyla oluşturduğu Temas Grubu’nun Riyad’daki toplantısı da sona erdi.

Bu toplantıda, 4 Mayıs’ta gerçekleştirilecek İİT zirvesinde alınacak kararlar görüşüldü. Temas Grubu toplantısında ayrıca Filistin’in devlet olarak tanınması sürecinde atılacak ortak adımlar ile İsrail ve İsrail’e destek veren ülkelere karşı uygulanabilecek baskı unsurları değerlendirildi.

Kurban kesecekler dikkat: 464 bin liraya kadar para cezası ödemeyin! Türkiye'de 1 emekliye 1,5 çalışan düşüyor: 4 yılda 3 milyona yakın artış Suriye ve Irak'ta PKK'ya darbe: Hepsi öldürüldü Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman, ve ne kadar ödeme yapılacak? Hastanelerde 'onaylı randevu' dönemi yarın başlıyor Carlo Ancelotti'den Arda Güler'e övgü dolu sözler