Yerel seçimler ne zaman? Yeni seçime 10 ay kaldı

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin sona ermesinden sonra gözler yerel seçimlere çevrildi. Türkiye'de 5 yılda bir yerel seçimler yapılıyor. Türkiye'de yerel seçimler ne zaman yapılacak? YSK seçim takvimini açıkladı mı?

Haber Merkezi |

14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Seçimi ve 13. Cumhurbaşkanı Seçimi yapıldı.

Partilerin seçim rallisi bitti derken gözler yerel seçimlere çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki balkon konuşmasında yerel seçimleri işaret etti.

Türkiye'de belediye seçimleri, 5 yılda bir yapılır. Yerel seçimler takvimin değiştirilmemesi halinde 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak.

Yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri seçilecek.

En son yerel seçim 2019 yılında yapıldı.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 44 CHP yüzde 30,12 oy aldı. CHP'yi yüzde 7,45 oyla İYİ Parti, yüzde 7,31 ile MHP ve yüzde 4,24 ile HDP izledi.

Bu seçimlerde AK Parti büyükşehirlerdeki üstünlüğünü CHP'ye kaptırdı.

Aslan derbide yıkıldı: Şampiyon son haftaya kaldı! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında kritik gelişme: 7 şüpheli tutuklandı Depremzedelere kurayla verilen TOKİ evleri, 25 bin TL'den kiralanıyor Havalar önce ısınıp sonra soğuyacak Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Yapay zekanın babasından korkutan senaryo