“İyi ki Turquality Bütçesi var!”

Salim ÇAM Bütçe Uygulamaları

Tüm iş insanlarının Turquality ile tanıştıktan sonra haykırmalarını istediğimiz şey bu. Farkında olalım ya da olmayalım, yaşamımız vaat ile güven etrafında döner. Turquality’i anladığımız zaman, iş yaşamının onsuz imkânsız olacağını, iş yaşam kalitesinin ona nasıl bağlı olduğunu ve markalaşma örneklerinin her yönden nasıl gözümüze çarpar olduğunu görürüz. İşte, iş insanlarının belki bir olasılık, tüm paydaşlarına Turquality sayesinde markalaşmanın, kaliteli iş yaşamımızı nasıl kuşattığını açıkladıklarında, onların coşkusuyla “İyi ki Turquality Bütçesi var!” diye haykırmalarını istememizin nedeni budur.

İş insanlarının, Turquality penceresinden iş dünyasına baktıklarında işlerine planlama ve bütçe açısından yeniden bakma heyecanını yaşayacaklardır.

Turquality’nin planlayıcı, birleştirici ve basitleştirici doğasının pek çok şeyin iş dünyasında nasıl meydana geldiğini anlaşılabilir olmasına yardımcı olmaktadır.

İş insanları, Turquality Bütçesi sayesinde Turquality desteklerinin iş süreçlerine muhteşem etkilerini görmelerini mümkün kılar.

“Turquality Bütçesi”nin bu kadar önemi ve etkilerinden bahsettikten sonra, okuyucularımızı aklına şu sorular gelebilir?

Turquality nedir?

Turquality Bütçesi’nin, diğer bütçelerden farkı nedir?

Önce Turquality nedir? Cevaplamak isterim. TURQUALITY®, Türk ürün ve hizmetleri ile ilgili yapmış olduğu ihracatlarıyla, Türk Malı imajının oluşturulması amacıyla oluşturulmuş devlet destekli tek markalaşma programıdır. Bu program sayesinde hem ihracat artırıyor hem de markalaşma sağlanıyor.

Ama asıl olan Turquality ile şirketlerin, değerini, karını artıran ve maliyetlerini düşüren bir iş modeli olmasıdır.

Turquality Bütçesi’nin, diğer bütçelerden farkı nedir? Turquality Bütçesi “değer maksimizasyonu oluşturduktan sonra markalı kâr bölgelerini planlar. Klasik bütçeler günlük kısır ve sınırlı kazancı planlar. Turquality Bütçesi oluşturabilmek için “Girişimcilik” bakış açısı gerekir. Klasik bütçeler oluşturabilmek için ise “işportacı” zihniyet yeterlidir.

  Turquality Bütçesi ile Klasik Bütçe arasındaki farkı tablodan özetleyebiliriz:Bu karşılaştırmayı hiç bütçe yapmayanlarla yaparsak karşımıza nasıl bir tablo çıkar bunu tahmin ediyor olabilirsiniz. Planladığınızı ölçer, ölçtüğünüzü yönetirsiniz. Şirketi yönetme konusunda Turquality Bütçesi bugüne kadar gelmiş geçmiş muhteşem bir araçtır. “İyi ki Turquality Bütçesi Var!” 

Tüm yazılarını göster