300 kabin memuru 'aniden' hastalandı: 90 uçuş iptal edildi

Air India Express, 300 kabin memurunun "hastalanması" gerekçesiyle 90 kadar uçuşunu iptal etti. Air India Express Çalışanları Sendikası ise, kabin memurlarının ücret ve terfilerdeki adaletsizliği protesto etmek için işe gitmediğini iddia etti. İptal kararı binlerce kişiyi olumsuz etkiledi.

Haber Merkezi | AA |

Hindistan hava yolu şirketi Air India Express, yaklaşık 300 kabin memurunun son dakika hasta olduğunu bildirip işe gelmemesi üzerine 90 kadar uçuşunu iptal etti, mağdur binlerce yolcu duruma tepki gösterdi.

Hindistan'ın NDTV kanalının haberine göre, hava yolu şirketinin ismi açıklanmayan bir sözcüsü, iptal edilen uçuşlara ilişkin açıklama yaptı.

Yaklaşık 90 iç ve dış hat uçuşunun, 300 civarında kabin memurunun son dakika hasta olduğunu bildirip işe gelmemesi nedeniyle iptal edildiğini belirten sözcü, yolcuların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Sözcü, "Bu beklenmedik aksaklık için yolcularımızdan özür diliyoruz. İptallerden etkilenen konuklarımıza ücretlerinin tamamı iade edilecek veya başka bir tarihe ücretsiz olarak yeniden planlama yapılacak." ifadelerini kullandı.

Mağdur olan binlerce yolcudan bazıları ise sosyal medya hesapları üzerinden iptallere tepki gösterdi.

Öte yandan, Air India Express Çalışanları Sendikası (AIXEU), yaptığı açıklamada, personelin ücret ve terfilerdeki adaletsizliği protesto etmek amacıyla işe gitmediğini öne sürdü.

Derbi bitti, başkanlar birbirine girdi Bakan Fidan: Vefat haberleri bizleri derinden üzdü Naci Görür 3 il için uyardı: Zamanı doldu... Kabine toplanıyor: Masada tasarruf tedbirleri var Zuckerberg, Elon Musk, Tim Cook... Teknoloji patronları ne kadar kazanıyor? Aslan derbide yıkıldı: Şampiyon son haftaya kaldı!