Hyundai EV’lere 51 milyar dolar harcayacak

Hyundai Motor Group, elektrikli araçlara gelecek üç yıl içinde 68 trilyon won (51 milyar dolar) yatırım yapacak. Şirket ayrıca mobilite için 80 bin yeni işe alım yapacak.

Haber Merkezi |

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai Motor Group, çarşamba günü yaptığı açıklamada elektrikli araçlara gelecek üç yıl içinde 68 trilyon won (51 milyar dolar) yatırım yapacağını duyurdu. Şirket ayrıca yeni mobilite işleri için 80 bin yeni işe alım yapacağını bildirdi. 

Hyundai’dan yapılan açıklamaya göre yatırımların yarısından fazlası yeni Ar-Ge altyapılarına ve elektrikli araç montaj hatlarına yönlendirilecek. 

Yatırımların diğer kısmı ise yazılım tanımlı araçlar (SDV) ve batarya teknolojilerinin de aralarında bulunduğu araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayrılacak. 

Yeni işe alımların 44 bini elektrifikasyon, SDV’ler ve sıfır karbon alanlarında gerçekleşecek

Yasa dışı bahis operasyonunda 35 gözaltı İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir trafik kazasında yaralandı Çalışanlar "Yılın En İyi İşverenleri"ni belirledi ATO Başkanı Baran’dan yurt dışına direkt uçuş talebi Ayrıntılar belli oldu: 21 yeni lisans, 50 ön lisans programı açılacak Cezaevinde 37 kiloya düşmüştü: Nihal Candan için tahliye kararı