Bakan Yumaklı duyurdu: Hükümlülere bitkisel ve hayvansal üretim desteği verilecek
Hükümlülere bitkisel ve hayvansal üretimde teknik eğitim desteği verilmesine yönelik protokol imzalandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Protokolle, işyurtlarında yetiştiriciliği yapılan bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimiyle ilgili, hükümlülerimize teknik eğitim desteği sağlayacağız" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 6 yılda 400 bin hükümlü ve yükümlünün, 81 ilde ağaçlandırma faaliyetlerine katkıda bulunduğunu belirterek, "İşyurtlarında yetiştiriciliği yapılan bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimiyle ilgili, hükümlülerimize teknik eğitim desteği sağlayacağız" dedi.
Protokol imzalandı
Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğünde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la birlikte Bakanlıklar arasındaki "İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi İşbirliği Protokolü"ne imza attı.
"Hükümlülere hayatlarını yeniden inşa etme fırsatı sağlandı"
Törende konuşan Yumaklı, sadece bir protokole imza atmakla kalmayacaklarını, adalet, merhamet, kalkınma ve sürdürülebilirlik ilkelerini bir araya getiren yepyeni bir vizyonun kapılarını aralayacaklarını söyledi.
Bakanlıklar arasındaki işbirliğinin, duvarların ötesinde yeşerecek umutları, toprağa ekilecek ve emekle filizlenecek yeni başlangıçları simgelediğini dile getiren Yumaklı, hükümlülere, işyurtlarında meslek edindirerek, kendi hayatlarını yeniden inşa etme fırsatı sağlandığını anlattı.
Yumaklı, 2019'da Adalet Bakanlığı ile yaptıkları protokol kapsamında, bu sürece katkı sunduklarını ve sunmaya devam ettiklerini hatırlattı.
"Yanan yerlere ağaçlandırmadan başka bir şey yapılmıyor"
Son 10 gündür orman yangınlarıyla mücadele ettiklerini bildiren Yumaklı, Türkiye'nin en değerli doğal kaynaklarının, ihmal ve sorumsuzlukla küle dönüştüğünü ifade etti. Orman kahramanlarının, cansiperane şekilde görevlerini yürüttüğüne işaret eden Yumaklı, "Yeşil Vatanı korumak için İzmir Ödemiş'teki yangınlarda şehit olan iki kardeşimiz oldu. Bütün orman şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum." diye konuştu.
Yumaklı, her yangından sonra "Yanan yerler ne olacak?" gibi dezenformasyonla karşılaştıklarına değinerek, orman kahramanlarının, Yeşil Vatanı korumak için can verdikleri gibi geliştirmek için de büyük mücadele içinde olduklarını vurguladı. Yanan yerlere ağaçlandırmadan başka bir şey yapılmadığının, mutlaka bir sonraki yılın sonuna kadar ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştirildiğinin altını çizen Yumaklı, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Her yıl 500 milyon fidan ve tohumu, toprakla buluşturuyoruz. Türkiye, en çok orman varlığını artıran ülkeler arasında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 6'ncı sırada. FAO tarafından yayımlanan Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi Raporu'na göre Türkiye, ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alıyor."
"Hükümlülere gıda hijyeni eğitimi vereceğiz"
Yumaklı, Adalet Bakanlığı ile Ceza İnfaz kurumlarındaki hükümlülerin, ağaçlandırma faaliyetlerine dahil olması için imzaladıkları işbirliği protokolünün meyvelerini aldıklarını kaydetti.
Son 6 yılda, 400 bin hükümlü ve yükümlünün, 81 il 922 ilçede ağaçlandırma faaliyetlerine önemli katkılar verdiğini aktaran Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:
"Devlet Su İşlerinin sağladığı imkanlarla, hükümlülerin iş makinesi kullanma yetki belgesi ve su kuyusu açma yöntemleriyle ilgili uygulamalı eğitimler alması sağlandı. Ayrıca, işyurtlarında yapılan hayvan yetiştiriciliği için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, büyük ve küçükbaş hayvan alımları gerçekleştirildi. Bu sayede işyurtlarımız önemli et ve süt üretim kapasitesine ulaştı. Bugün protokolle, işyurtlarında yetiştiriciliği yapılan bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimiyle ilgili, hükümlülerimize teknik eğitim desteği sağlayacağız. İşyurtlarındaki ürün işleme tesisleri, restoranları ve gıda satış bölümlerinde, güvenilir gıdayı temin etmek için hükümlülere gıda hijyeni konusunda eğitim vereceğiz. İşyurtlarında ve bunlara ait tesis ve arazilerde, ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Sondaj makinesi operatörlüğü gibi yeni iş ve meslekler kazandırılması için eğitim vereceğiz."
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.