Şimşek: Kurallara dayalı politika oluşturma sözümüzü teyit ediyoruz

Ekonomi politikasının yönü ve derinliği tartışmalarının devam ettiği ve TL’nin hızla değer kaybettiği günün sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kişisel sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı açıklamayla “güven” mesajı verdi. Şimşek, bir süre sonra Türkçe gönderdiği mesajında ise “sabır ve zaman” istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Şimşek: Kurallara dayalı politika oluşturma sözümüzü teyit ediyoruz

ANKARA (EKONOMİ)

Ekonomi politikasının yönü ve derinliği tartışmalarının devam ettiği ve TL’nin hızla değer kaybettiği günün sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kişisel sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı açıklamayla “güven” mesajı verdi.

“Sözümüzü teyit ediyoruz, kısa çözüm yok ama bilgimizden emin olabilirsiniz”

“Yerel ve uluslararası olumsuzluklar içinde yolumuza devam ederken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı bir politika oluşturma sözümüzü teyit ediyoruz” ifadesini kullanan Mehmet Şimşek, kestirme yol veya hızlı bir düzeltme olmadığını vurguladı. Şimşek, “Kestirme bir yol veya hızlı bir düzeltme olmasa da deneyim, bilgi ve özverimizin, olası engelleri aşmamıza yardımcı olacağından emin olabilirsiniz” yazdı. 

Atamalara işaret etti

Mehmet Şimşek, acil öncelikleri yönetim ekibini güçlendirmek ve “güvenilir bir program hazırlamak” olarak sıraladı. Şimşek, göreve gelirken de Orta Vadeli Programın hazırlığına hemen başlayacağını belirtmişti.

Sosyal medya mesajında atanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, “Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için şeffaflık, tutarlılık, hesap verilebilirlik ve öngörülebilirlik yol gösterici ilkelerimizdir” mesajını verdi.

"Benden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyin"

TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek, göreve başladığını yine Twitter hesabından duyuran Şimşek, Hükümetin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmadığını vurguladı.

Şimşek, plan ve program dahilinde, belirlenen ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıkılan bu yolda hedeflere herkesin desteğini alarak ulaşacaklarının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var. Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var, uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz. Saygılarımla."