Bütçe görüşmelerinde arbede: İYİ Partili Örs hastaneye kaldırıldı

TBMM'de süren bütçe görüşmelerinde AK Partili ve İYİ Partili vekiller arasında yaşanan yumruklu kavganın ardından İYİ Partili Örs'ün hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Genel Kurulu’nda; TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz kürsüye çıktığı sırada AKPartili milletvekilleri ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi. Aranın ardından tartışma, yumruklaşmaya vardı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık arasında yumruklaşma oldu.

Örs’ün Işık’ın elindeki yüzük nedeniyle başından yaralandığı öğrenildi. Örs yere düştü. Işık’ın elindeki yüzük sonucu Örs’ün kafasından yaralandığı öğrenildi. Örs itişmeler sırasında yere de düştü.

Örs daha sonra hastaneye kaldırıldı.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturumu yeniden açtığında milletvekillerini uyararak, “Bütün milletvekillerinden gazi Meclis’in usulüne, ona yakışır şekilde hareket etmelerini rica ediyorum. Meclis’te söz atma vardır ama konuşmacının intizamını bozacak şekilde laf atmaların doğru olmadığını düşünüyorum. Milletvekili arkadaşlarımı uyarmayı da kendime zül sayıyorum.” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yaptığı açıklamada, “Alpay Özalan ile Zafer Işık üzerimize geldi. Işık, Hüseyin Bey’e yumruk attı. Hüseyin Bey’in kaşı açıldı yumruktan dolayı. Elinde bir cisim mi vardı, yüzük mü vardı? Herhalde bir şey vardı. AK Parti artık seçim yaklaştıkça, Genel Başkanları nasıl her yerde kendilerinden olmayanlara hakaret ediyor ve saldırıyorsa, şimdi burada da vekillere saldırıyor.” dedi.

Yoğun bakıma alındı

İYİ Parti Heyeti, Örs'ü tedavisi için kaldırıldığı Güven Hastanesi'nde ziyaret etti. Doktorlardan Örs’ün durumuna ilişkin bilgi alan İYİ Partili milletvekilleri, konuyla ilgili açıklama yaptı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, şu açıklamayı yaptı:

“Başına yediği darbe sonrasında vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben revire eşlik ettim. Revirde EKG çekmelerini rica ettik çünkü kalp pili olduğunu biliyorum. EKG çekildiğinde kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi’ne getirmeye karar verdik. Yapılan müdahale kalp ritminin geri döndürülmesi tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Buna olumlu cevap verdi ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da şunları söyledi:

“Şunun altını özellikle çizmek istiyorum, demokrasiyi, uzlaşmayı, birlikte tartışabilmeyi bir tarafa bıraktıklarını biliyorduk ama insanlığı bir tarafa bıraktıklarını milletimiz bir kez daha görmekte. Milletvekilimiz konuşmasını yaparken bir müdahale bir müdahale girişimi oluyor. Ardından esasında Hüseyin Bey, olayı yatıştırmak adına davranırken o sırada Ak Partili bir milletvekili parmağında da bir yüzükle milletvekilimize saldırıyor. Evet hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletin vekilliği falan değil düpedüz milletin cellatlığına soyunmaktır, biz asla böyle bir şey kabul etmiyoruz. İYİ Parti olarak yapıcı muhalefet anlayışımızla her konuda sadece TBMM içinde değil ülkemizi ilgilendiren bütün tartışmalı meselelerde sorumlu muhalefet anlayışı ile hareket ediyoruz. Öyle anlaşılıyor ki mevcut siyasi iktidar, çaresizliğin, yaklaşan seçimlerin verdiği buhranla bu şekilde acımasızca bir saldırı yöntemini tercih ediyor. Biz ortaya çıkan bu neticeyi milletimizin takdirlerine sunuyoruz. Bu milletimizi temsil etme noktasında kabul edilebilir bir şey değil. Milletvekilimiz kendine bir gelsin ondan sonra gerekli prosedürlerle ilgili adımları da gerektiği zaman atacağız. Çok üzüntülüyüz ama biz TBMM’de sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.” (ANKA)