HDP'den, Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ertelenmesiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ertelenmesi konusunda HDP'den yapılan açıklamada, eş başkanların sel felaketinin yaşandığı bölgede oldukları, yeni program konusunda bilgilendirme yapılacağı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
HDP'den, Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ertelenmesiyle ilgili açıklama

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nu Milli Yol Partisi Genel Merkezi'ne gelişinde Çayır ve parti yetkilileri karşıladı.

Kılıçdaroğlu ve Çayır, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Ziyarette Türkiye'nin bugünkü sorunlarını ele aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, uygun ortamlar olduğunda tekrar konuşacaklarını ifade etti.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır da ziyareti önemsediklerini kaydederek, "Başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere bütün faili meçhullerin aydınlatılması gerektiğini Kılıçdaroğlu'na ilettik." dedi.

Adaletin, liyakatin ve üretimin olduğu, insan farklılığının zenginlik sayıldığı, kavga sebebi sayılmadığı bir Türkiye'yi arzu ettiklerini aktardıklarını bildiren Çayır, "Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü, devletin tekliği, vatanın birliği çok mühim." diye konuştu. Çayır, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda başarılar diledi.

"Onu ev sahibine soracaksınız"

Gazetecilerin HDP'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Onu bana sormayacaksınız. Onu ev sahibine soracaksınız." dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'ın milletvekili aday adaylığı için istifa ettiklerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Allah rızası için bir kişi sorumluluk alıp 'Ya vicdanen benim istifa etmem lazım. Ben bunu beceremedim, bunu yapamadım, bunda benim de sorumluluğum var.' demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur, girsinler."

HDP'den açıklama

HDP, Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ertelenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Sel felaketi nedeniyle eş başkanlarımız sahada, erteleme talebi bizden gitti. Program yeniden netleştiğinde bilgilendirme yapılacak." denildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir