İGA ile İyiliğe uçanlar derneği 2 bin 50 ağaç dikimi yaptı

İGA İstanbul Havalimanı, 11 Kasım milli ağaçlandırma gününde, İyiliğe Uçanlar Derneği iş birliğiyle 2 bin 50 fidan dikimi gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İGA ile İyiliğe uçanlar derneği 2 bin 50 ağaç dikimi yaptı

Hüseyin ASLIYÜCE

İGA İstanbul Havalimanı, 11 Kasım milli ağaçlandırma gününde, İyiliğe Uçanlar Derneği iş birliğiyle 2 bin 50 fidan dikimi gerçekleştirdi. ‘Geleceğimizi Filizlendiriyoruz’ etkinliği ile İGA Kampüs Alanında gerçekleştirilen ağaç dikim törenine İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İGA CEO'su Kadri Samsunlu, THY kabin ekibi tarafından kurulan İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kurucu Başkanı Sinem Güldal ve diğer davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Fidan dikmenin, ağaç yetiştirmenin önemini bilen bir kültürün çocuklarıyız. Bu tür etkinliklerle kültürümüzün bu özelliklerini çocuklarımıza, insanımıza hatırlatmak çok önemli. Bu ağaçların yetiştiği dönemleri görürsek altında bir çay kahve içmek nasip olur” dedi.

“Ağaçlandırma sonuçlarını 2-3 sene sonra daha iyi göreceksiniz”

İGA CEO’su Kadri Samsunlu ise, İstanbul Havalimanı açıldığı zaman Türkiye genelinde 50 milyon metrekareyi ağaçlandırmayı taahhüt ettiklerini hatırlatarak, buna 6 şehirde başladıklarını ve 2023 yılı sonuna kadar bu ağaçlandırmanın tamamlanmasının planlandığını söyledi. Samsunlu, “Hedefimiz 10 milyon ağaç. Büyük kısmını 6 şehirde gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken aynı zamanda havalimanımızı yeşil ile daha çok buluşmasını sağlamak için ciddi bir ağaçlandırma programımız var. Havalimanındaki ağaçlandırma sonuçlarını 2-3 sene sonra daha iyi göreceksiniz.” şeklinde konuştu

İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nin Kurucu Başkanı Sinem Güldal da, “Bu ağaçlar büyüdüğünde havalimanında çıkış yaparken ıhlamur kokuları ile evinize döneceksiniz.” İfadesini kullandı.

Öte yandan İGA İstanbul Havalimanı ile Orman Genel Müdürlüğü arasında 18 Temmuz 2019 tarihinde imzalanan Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü kapsamında ise 2019-2023 yılları arasındaki 5 yıllık süre içinde 5 bin hektar alanın ağaçlandırılması planlanmıştı. Çalışmalarda karaçam ve sedir başta olmak üzere, akasya, mahlep, sahil çamı, kızılçam, dişbudak, huş, badem, lavanta, zerdali, ahlat, alıç, kekik, meşe, iğde, adaçayı, ceviz ve tuz çalısı ağaç türlerine ait fidanlar dikildi. İGA İstanbul Havalimanı, ACI tarafından ilk olarak Haziran 2019’da başlatılan “ACI Net Zero 2050” paralelinde, “Net Sıfır CO2 emisyonu” taahhüdü veren 238 havalimanı arasına dahil olmuştu.