JPMorgan analistinden çarpıcı hisse yorumu

JPMorgan'ın baş piyasa stratejisti Marko Kolanovic, "Temel göstergeler kötüleşiyor ve piyasa yukarı gidiyor. Bir noktada duvara toslayacak" değerlendirmesini yaptı.

Foreks
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
JPMorgan analistinden çarpıcı hisse yorumu

JPMorgan'ın baş piyasa stratejisti Marko Kolanovic, bu yılın ilk yarısında hisse senedi piyasasında yüzde 10 veya daha fazla düzeltme beklediğini belirterek, hisse senedi piyasası için "tamamen negatif" görüşte olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Kolanovic, "Temel göstergeler kötüleşiyor ve piyasa yukarı gidiyor. Bir noktada duvara toslayacak" ifadelerini kullanırken, piyasaların bir resesyon olasılığı fiyatlamadığını, kendisinin temel senaryosunun ekonomide bir sert iniş yaşanacağı yönünde olduğunu belirtti.

"Kısa vadeli faiz oranları son 6 ayda çok yükseldi ve bu faiz oranları muhtemelen biraz daha yukarı gidecek ve orada kalacak" diye konuşan Kolanovic, "Tüketiciler çok fazla borç aldılar. Faiz oranları yukarı gitti. Tüketiciler bu yıl geçen yıla göre çok, çok daha az dayanıklı olacaklar" dedi.

"Yüzde 5 faiz oranı ile bu ekonominin çalışabileceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullanan Kolanovic, girişim sermayesi şirketlerinin böyle bir ortamda var olamayacaklarını savundu. Fed'in biraz çekinmesi gerektiğini ileri süren Kolanovic, bu yıl bir faiz indirimi gelebileceğini de söyledi.