Samsun SMMM Başkanı Osman Arslan,” Yaşanılabilir bir mali tatil istiyoruz”
Samsun SMMM Odası Başkanı Osman Arslan,” Sık sık değişen mevzuatlar meslek mensuplarımızı ciddi şekilde yordu. Yaşanılabilir bir mali tatil istiyoruz” dedi.
Mali Müşavirler, temmuz ayında yürürlükte olan mali tatilin fiiliyatta işlemediğini belirterek, beyannamelerin ertelenmesini ve gerçek anlamda bir dinlenme dönemi sağlanmasını talep etti. Her yıl 1-20 Temmuz tarihleri arasında uygulanan mali tatilin, mali müşavirler için bir dinlenme süreci olmaktan çıktığını belirten Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SSMMM) Başkanı Osman Arslan, “Kağıt üzerinde var ama fiiliyatta yok. Artık gerçekten yaşanabilir bir mali tatil istiyoruz.” diyerek yetkililere seslendi.
5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun ile yasal güvence altına alınan mali tatil uygulamasının, muhasebe camiasında yıllar içinde amacından sapmış durumda olduğunu öne süren Arslan, mali tatilin beyanname ve bildirim yükümlülüklerini ortadan kaldırmamasının, meslek mensuplarını bu dönemde daha fazla çalışmak zorunda bıraktığını söyledi. Arslan, “Gerçek anlamda bir mali tatil olabilmesi için temmuz ayında verilmesi gereken beyannamelerin ağustos ayına ertelenmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde, hem ismiyle hem de içeriğiyle örtüşen, nefes alınabilir bir tatil sağlanabilir” dedi.
“Bu sadece yasal değil, insani bir ihtiyaç”
Son dönemde sık sık değişen mevzuatlar, dijital sistemler ve artan raporlama yükümlülüklerinin meslek mensuplarını ciddi şekilde yorduğunu belirten Arslan, diğer kamu çalışanlarının tatil yapabildiği bir ortamda mali müşavirlerin ise neredeyse 7/24 çalışmak zorunda bırakıldığını öne sürdü. Arslan, “Her kurum kendi çalışanına tatil hakkı tanırken, biz bir gün bile durmadan sistemin çarkını çevirmek zorunda kalıyoruz. Bu durum artık sürdürülebilir değil. Gerçek bir mali tatil, meslektaşlarımız için bir lüks değil, bir zorunluluktur.”
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.