Renault’ta küresel satışlar yüzde 5,9 düştü

Fransız otomobil üreticisi Renault Grubunun otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2022'de küresel çapta yüzde 5,9 geriledi.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Renault’ta küresel satışlar yüzde 5,9 düştü

Fransız otomobil üreticisi Renault Grubu, 2022 yılını düşüşle tamamladı. Fransız basınındaki haberlere göre, Renault’un küresel otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2022'de yüzde 5,9 geriledi ve böylece küresel satışlardaki düşüş serisi 4'üncü yıla taşındı.

Geçen yıl 2018'in yaklaşık yarısı kadar araç satan şirketin Rusya pazarı hariç küresel ölçekteki satışları, yüzde 5,9 azaldı. Markanın, Ukrayna'daki savaş nedeniyle çekildiği Rusya pazarındaki satışları dahil edildiğinde bu düşüş, yüzde 15'e kadar çıkıyor.

2022 yılında 2 milyondan biraz fazla araç satan Renault, Avrupa'da da araç satışında yüzde 14,6 düşüş kaydetti. Grubun satışlarının düşmesinin en önemli nedenleri arasında, elektronik çip tedarikinde yaşanan sıkıntı sayılıyor.

Öte yandan markanın en büyük 10 pazarından Fransa, Brezilya ve Almanya'dan sonra Türkiye, 99 bin 639 ünite satışla 4. sırada yer aldı.