Yünsa’dan 2,8 milyon euroluk yenileme yatırımı

Yünlü kumaş üreticisi Yünsa, endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında boya işletmelerini 2,8 milyon euro yatırımla yeniledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yünsa’dan 2,8 milyon euroluk yenileme yatırımı

Yünlü dokuma kumaş üreticisi Yünsa, 50’yi aşkın ülkede 400’ün üzerinde moda ve hazır giyim firmasına hizmet vermeye devam ediyor.

Toplam 200 bin metrekareye varan üretim tesislerinde yılda 10 milyon metre kumaş dokuma ve yılda 4 bin 500 ton iplik üretim kapasitesine sahip olan Yünsa, yaptığı yatırımlarla üretim kalitesini yükseltirken su ve enerji tüketiminde de tasarruf yaratıyor.

Endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında boyahanesinde yenilemeye giden Yünsa, 2,8 milyon euro yatırımla tamamıyla yenilediği boya işletmesini 8 Mayıs’ta Çerkezköy’de açtı.

Daha az kimyasal kullanımı ile çevreye duyarlı bir tesis olarak yenilenen boyahane, Yünsa’nın sürdürülebilirlik anlayışının önemli bir çıktısı oldu. Otomasyon ve yeni makinelerin artan proses kabiliyeti ile hem kalite hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda en üst noktaya çıkıldı.

Yünsa’nın 1973 yılında Çerkezköy’de kurulan üretim tesisi içindeki boya işletmesinin yenilenmesiyle makine sayısı yüzde 55 azaltılarak aynı kapasitede üretim yapılmaya devam edilecek.

Yünsa, gerçekleştirilen yatırım ile sürdürülebilirliğin yanında yün boyama süreçlerindeki makine verimliliğini (OEE) artırarak, renk tekrarlanabilirliğini de güçlendirmiş oldu.

“Ürün kalitesi, en önemli gücümüz”

Dünya çapında kabul gören kalitelerini boyahane yatırımı ile daha yukarı çektiklerini, aynı zamanda yeşil bir çevre için de önemli bir adım attıklarını belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Yünsa ürünlerinin kalitesi; 2025’te Avrupa’nın, 2030’da dünyanın en büyüğü olma hedefimizi gerçekleştirmek için en önemli gücümüz. Boyahanemize yaptığımız yatırımla kalitemizi yükselterek bu hedefe ulaşma yolunda daha da kuvvetlendik. Yeni yatırımımızla aynı zamanda maliyetlerimizi düşürürken yeşil çevre için de önemli bir adım atarak sürdürülebilirlik stratejimizi güçlü bir şekilde desteklemiş olduk. Amacımız üretirken, günden güne daha sürdürülebilir faaliyetlerde bulunarak gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak. Bugün yaptığımız güçlü yatırımı duyururken, benimsediğimiz duyarlılığın bir kez daha altını çizmek isterim.” dedi.