SVB iflasının yankıları sürüyor: Yatırımcı 'güvenli liman'a yanaştı

Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ardından piyasalarda oynaklık artarken, yatırımcılar 'güvenli liman'a koştu. Fed’in faiz artımında frene basabileceğinin öngörülmesi de altın fiyatlarını desteklendi. Ons altın, psikolojik seviye olan 1900 doları aşarken, yaklaşık olarak 5 haftanın en yükseğini gördü. Gram altın da ons altındaki yükselişin etkisiyle değer kazanıyor.

ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ardından bankacılık sektörüne ilişkin endişeler, ekonomi yönetimi tarafından hızlı bir şekilde alınan önlemlerle giderilirken, bu gelişmelerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapılacak toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına gideceğine ilişkin beklentiler ortadan kalktı. Bankanın 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. ABD'nin önemli bankalarından Goldman Sachs ise Fed'in gelecek haftaki toplantıda faiz artışına gitmesini beklemediklerini duyurdu. 

Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerin azalması, altın fiyatlarını destekliyor. Diğer taraftan banka krizi sonrası ABD ekonomisinde durgunluk yaşanacağına dair beklentiler yükselirken, yatırımcı soluğu güvenli limanda aldı. ABD'nin bankacılık sektörüne ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında almayı sürdürecek.

Kripto paraya 2 vergi geliyor Bir aydır yükseliyor! Yıllık getirisi yüzde 353'e ulaştı En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? CHP'den ekonomi raporu: Borçlu vatandaş krediyle ayakta duruyor 6 Mayıs 2024 pazartesi TV yayın akışı Bayram ikramiyesinde dul ve yetim aylığı detayına dikkat!