Rasim Makina, 5 milyon euroluk yeni fabrikasını devreye aldı

Rasim Makina, üretim alanını 5’e, mevcut kapasitesini 2’ye katlayan 5 milyon euro tutarındaki yeni yatırımını devreye aldı.

Haber Merkezi |

HÜSEYİN GÖKÇE / ANKARA

OSTİM’de 30 yıl önce 100 metrekarelik atölyede vinç sektörüne adım atan Rasim Makina, bakım/onarım, distribütörlük aşamalarından, kendi markasıyla üretim seviyesine kadar geldi.

Mehmet Rasim tarafından kurulan daha sonra ikinci kuşakla birlikte büyüme sürecine giren şirket, üretim alanını 5’e, mevcut kapasitesini 2’ye katlayan 5 milyon Euro tutarındaki yeni yatırımını devreye aldı.

Rasim Makina’nın 20 ayda tamamladığı yeni fabrika yatırımı Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunuyor. 9 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 12 bin 800 metrekare alana sahip olan fabrikada üretim, servis, montaj ve sevkiyat bölümleri bulunuyor.

Tesisin açılış törenine OSTİM Başkanı Orhan Aydın, FASSI İhracat müdürü Emilio Bertazzi ve çok sayıda sanayici katıldı. Açılışta konuşan Rasim Makina Genel Müdürü Elçin Rasim, yeni tesiste yağmur suyu depolama sistemiyle birlikte su tüketimini önemli ölçüde azaltacaklarını, 2024 yılında kendi enerjilerini de üreteceklerini belirtti.

Rasim, tesisle birlikte kısa sürede yüzde 30 olan ihracatın ciro içindeki payını yüzde 50’ye çıkarmayı planladıklarını söyledi. Rasim, şirketin kuruluşunun 30’uncu yılını yeni fabrikanın açılışıyla eş zamanlı olarak kutladıklarını, Türkiye’ye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde yeni bir üretim tesisi kazandırdıklarını söyledi.

Kendi markasıyla da üretim yapıyor

Elçin, Halide ve Osman Rasim kardeşlerin de devreye girdiği Rasim Makine, uzun süre yabancı markaların distribütörlüğünün yanı sıra ürün ve kasa üretimi yaptı. Şirket, 2015 yılında Scorp Crane markasıyla kendi geliştirdiği ürünleri de üretmeye başladı.

“Yatırım, sanayicinin özgüvenini gösteriyor”

Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Seyit Ardıç ise kritik dönemde hayata geçen bu yatırımın, sanayicinin özgüvenini gösterdiğini söyledi. Türkiye’nin bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğu şeyin motivasyon ve heyecan olduğunun altını çizen Seyit Ardıç, “Son dönemde yaşanan durgunluk, ekonomilerde üretim ve istihdam sorunu ortaya çıkartmasına rağmen bölgemizde yatırımlar kesintiye uğramamıştır. Bunda tecrübeli ve vizyoner iş insanlarımızın payı büyüktür” dedi.

Kurban kesecekler dikkat: 464 bin liraya kadar para cezası ödemeyin! Türkiye'de 1 emekliye 1,5 çalışan düşüyor: 4 yılda 3 milyona yakın artış Suriye ve Irak'ta PKK'ya darbe: Hepsi öldürüldü Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman, ve ne kadar ödeme yapılacak? Hastanelerde 'onaylı randevu' dönemi yarın başlıyor Carlo Ancelotti'den Arda Güler'e övgü dolu sözler