Filistin hurmasına gümrük muafiyeti geldi

Filistin hurmasına gümrük muafiyeti uygulanacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bakan Bolat, kararın Filistin ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Haber Merkezi |

Türkiye’den Filistin ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir adım geldi. Filistin hurmasına gümrük muafiyeti uygulanacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin Milli Ekonomi Bakanı ile geçtiğimiz aralık ayında yapmış oldukları görüşmede alınan kararları sosyal medya hesabından duyurdu.

İthalat kotası da yükseltildi

Bakan Bolat, “Filistin Milli Ekonomi Bakanı ile geçtiğimiz aralık ayındaki görüşmemizde aldığımız karar neticesinde Filistin’den yapılan gümrük vergisinden muaf hurma ithalatı kotasını 5 bin tona yükselttik. Filistin’in en önemli ihraç ürünlerinden hurmanın Filistin ekonomisine katkısını bilerek, Filistin'in talebinin ötesinde, daha önce 3 bin ton olan miktarı 5 bin tona yükselttiğimiz Ortaklık Komitesi kararı yayımlandı” ifadelerini kullandı.

Alınan karar neticesinde Filistin ekonomisinin göreceği olumlu etkiyi dile getiren Bolat, “Söz konusu kararın Filistin ekonomisine sağlayacağı katkının hayırlı olmasını diliyor, her konuda Filistinli kardeşlerimizin taleplerini öncelikle ve tüm imkanlarımızı kullanarak karşılamaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

UEFA'dan Arda Güler'e kötü sürpriz: Kurala takılabilir Fahri Trafik Müfettişliği'nde yeni dönem Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı Türkiye’de artan maliyetler, tarım sektöründe engel teşkil ediyor Miçotakis: Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor AMB üyesi Holzmann'den faiz açıklaması