Dev otomotiv şirketi mali yıl karında %20 düşüş bekliyor

Toyota Motor, dördüncü çeyrekte gişe rekorları kıran kazançlar elde etmesinin ardından hem tedarikçilerine, hem de stratejisine yönelik yaklaşan yatırımları gerekçe göstererek, mevcut mali yılda %20'lik bir kar düşüşü öngörüyor.

Haber Merkezi |

Dünyanın en çok satan otomobil üreticisinin sonuçları piyasa beklentilerini alt üst etti. Faaliyet karı Ocak-Mart çeyreğinde %78 arttı. Araştırmalara göre ise yılın tamamında toplam 5,35 trilyon yen (34,5 milyar dolar) gerçekleşti.

Şirket gelirinin 4,3 trilyon yen olması bekleniyor

Toyota, çok yollu stratejisinin yanı sıra tedarikçiler ve bayilerdeki işgücü maliyetlerine destek sağlamak da dahil olmak üzere "insan sermayesine" yatırım yaptığından, Mart 2025'e kadar olan yılda işletme gelirinin %20 düşüşle toplam 4,3 trilyon yen olmasını bekliyor.

Toyota CEO'su Koji Sato, kazanç açıklamasının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Tedarik zincirini sağlam bir şekilde korumak için yatırımlar yapacağız" dedi.

Reisi kazada hayatını kaybetti: İran'da 5 günlük yas ilan edildi Reisi'nin öldüğü helikopter kazasına İsrail'den ilk yorum Derbi bitti, başkanlar birbirine girdi Zenginlerden gelir vergisi mi alınacak? Bakan Fidan: Vefat haberleri bizleri derinden üzdü Naci Görür 3 il için uyardı: Zamanı doldu...