Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (9 Nisan 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altının ons fiyatı, tarihi zirve seviyesine yakın işlem görürken; gram altın fiyatı, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişle primli. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 9 Nisan 2024 çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

Haber Merkezi |

Altının ons fiyatı, dünya merkez bankası alımlarından destek bularak yükselirken, zirve seviyesini yeniledi. Piyasalar, yeni işaretler için ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları ve enflasyon verisini bekliyor.

2361 dolara kadar yükselerek tarihi rekorunu yenileyen ons altın, saat 12.15 itibarıyla yüzde 0,92 primle 2358 dolarda bulundu. Altının ons fiyatında teknik açıdan, 2350 ve 2380 dolar seviyeleri direnç, 2330 ve 2300 dolar destek konumunda bulunuyor.

Analistler ABD'de yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade ederek, TÜFE'nin martta aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 3,4 artış göstermesinin beklendiğini kaydetti.

Dün New York Fed'in açıkladığı Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarına göre ABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi martta sabit kaldı.

Gram altın da rekorda

Gram altın fiyatı, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesini 2445 liraya kadar çıkarırken; şu dakikalarda yüzde 1,57 artışla 2443 liradan alıcı buldu. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 370 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 760 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel artarken, günü önceki kapanışının yüzde 1 üzerinde 2 bin 405 liradan tamamlamıştı.

Türkiye'de 1 emekliye 1,5 çalışan düşüyor: 4 yılda 3 milyona yakın artış Suriye ve Irak'ta PKK'ya darbe: Hepsi öldürüldü Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman, ve ne kadar ödeme yapılacak? Hastanelerde 'onaylı randevu' dönemi yarın başlıyor Carlo Ancelotti'den Arda Güler'e övgü dolu sözler Elon Musk'ın beyin çipi ilk kez arıza verdi