Borsada kayıp yüzde 5'i aştı, devre kesici çalıştı

BIST 100 endeksi, Bankacılık endeksinin öncülüğünde sert gerilerken, kayıp yüzde 5'i aşınca Borsa devre kesti. Endeks, günü yüzde 5,29 oranında düşüşle 4 bin 713 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsada kayıp yüzde 5'i aştı, devre kesici çalıştı

İSTANBUL / EKONOMİ

Borsa İstanbul yüzde 9,67 düşüşle kapattığı yılın ilk ayının ardından şubat ayına da negatif başladı. İyi gelen bilançolara rağmen bankacılık endeksinin başı çektiği düşüş hareketi borsada tüm endekslere yayıldı. Borsa İstanbul BIST100 endeksinde yaşanan düşüşün yüzde 5'i aşması üzerine, 17:14 itibarıyla devre kesti. İşlemler saat 18:01'de kapanış seansı ile devam ederken; endeks günü yüzde 5,29 oranında düşüşle 4 bin 713 puandan tamamladı.

Bankacılık endeksinde kayıplar yüzde 8’e yaklaşırken, günü 3866 puandan kapattı. 

4600 seviyesi kritik

Bir süredir tavan tavan yükselişini sürdüren halka arz sonrası işleme başlayan şirket hisseleri de bugün taban seviyeye indiler. Uzmanlar bir panik satışı ve kar realizasyonunun endekslere hakim olduğunu dile getirirken yeni gelen yatırımcının ocak boyunca düşüşün ardından bir panik hareketi yaşamış olabileceğine dikkat çekti.

Teknik açıdan 4600 seviyesinin altında kapanış olmadığı takdirde geri gelebilecek tepkiler olabileceğini söyleyen uzmanlar; 4600 altında kapanışta ise, düşüş trendinin uzun soluklu sürebileceği uyarısını yaptı.

Öte yandan Borsa İstanbul, DENGE, GESAN, SKTAS ve TEKTU'nun hisse senedine 1 ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdi.