Nasıl Bir İK
Müşteri her zaman haklı ise, çalışan her zaman haksız mı?
Müşterilerin her zaman haklı olma konsepti ta 1893 yılında Chicago’nun ilk alışveriş merkezi Marshall Field tarafından ortaya atılmış, Marshall satışlarının iyi olmasını müşteri mutluluğuna bağlamış ve birçok perakendeci bu yaklaşımı benimsemiştir.
Data bilimi, sibergüvenlik, yapay zekayı MOOC’larla öğrenin
İşgücünde var olan profesyoneller olarak yapay zekayla ilgili bir kabul yapmamız gerekli. Yapay zeka öyle veya böyle iş yaşamımıza girecek, bundan kaçmak pek mümkün değil.
Yönetim kurulunuzda İK’cı var mı?
Çok tecrübeli de olsa, işe yeni başlayan bir kişinin adaptasyon süreci büyük bir zaman kaybı yaratabiliyor ve adaptasyonun istenilen seviyede tamamlanacağının bir garantisi yok. Zaman kaybı yaşamak istemeyen şirketler de mevcut personelini elinde tutmak için çalışıyor.
Yapay zeka nelere kadir!
GPT ile hızla gelişen yapay zeka araçları sayesinde toplantı notlarını kimsenin tutmasına gerek kalmamış gibi görünüyor.
Bir sonraki CEO adayı neden insan kaynaklarından olmasın?
Dünyada CEO’larının çok büyük bir oranı ekonomi ve finans kökenli. Parayı yöneten, sayısal zekâsı yüksek bu kişilerden sonra ise operasyon ve satış departmanlarından gelip CEO olan kişilere de hayli sık rastlıyoruz. Yolu İnsan Kaynaklarından CEO’luğa uzananların sayısı ise yakın tarihlere kadar neredeyse yok denecek kadar azdı.
Göçebe köyler bebekli ailelere de uygun
Gonçalo uzaktan çalışmayı tercih edenlerin başarısının sadece uzaktan çalışmayı istediklerinden kaynaklanmadığını, aynı zamanda uzaktan çalışmanın şirketleri daha karlı hale getirdiğini savunuyor.
Yönetim kurulunda kadın izi
Nasıl Bir İK programımızın bu haftaki konuğu Akkök Holding & Akenerji İK Direktörü Duygu Erzurumlu Cengiz. Duygu Hanım ile yönetim kurulunda kadın izi ile ilgili konuştuk.