MÜSİLAJ

MÜSİLAJ

Halk arasında deniz salyası olarak bilinen Müsilaj sorunu gündemdeki yerini koruyor. 22 eylemden oluşan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı’nı çerçevesinde temizleme işlemleri başladı.

İki günde 392 metreküp müsilaj toplandı
İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Tekirdağ illerinde belirlenen 31 bölgede yapılan temizlik çalışmalarında, ilk gün 15 bölgede denizden toplam 235,2 metreküp müsilaj toplandı. Çalışmaların ikinci gününde ise 16 bölgede denizden ve karadan toplama sistemiyle 156,6 metreküp müsilaj temizlendi.
Müsilaj temizlik çalışmaları devam ediyor
"Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında başlatılan müsilaj temizlik çalışmaları sürüyor.
Kılıçdaroğlu: Yeşili betona çevirdikleri anda orada canlı kalmaz
"Kanal İstanbul’dan Türkiye’nin ne kazancı olacak?" diye soran CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kazancımız olsa Erdoğan ballandıra ballandıra bunu anlatır. Ne olacak, etrafında binalar olacak, yine beton ekonomisi. Yine beton ormanı. Yeşili betona çevirdikleri anda orada canlı kalmaz. Müsilajı görmüyor mu bunlar?" ifadelerini kullandı.
Erdoğan: İftiraların peşinden gitmek, kendini oraya layık görenlerin işidir
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Lağım çukuru) diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir." ifadesini kullandı.
Müsilaj uyarısı: İzmir'i de felakete götürebilir
Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj, akıntıyla birlikte Ege'yi de tehdit etmeye başlarken, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Kınay, "Çevre illerden gelen arıtılmamış sular var. Yeterli önlem alınmazsa İzmir, Marmara'daki benzer sonuçlara yol açabilecek bir ekolojik felakete gidebilir." uyarısı yaptı.
AK Parti, müsilaj için komisyon kurulmasını istedi
AK Parti, Marmara'daki deniz salyası (müsilaj) sorununun kaynağının taspiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.
Marmara'da müsilaj seferberliği
Marmara'da müsilaj seferberliği
"Marmara Denizi Eylem Planı" ile başlatılan çalışma kapsamında, denizden müsilaj toplanmaya başlandı.
Müsilaj tekne turlarını da vurdu
Müsilaj tekne turlarını da vurdu
Atık yükünü kaldıramayan Marmara Denizi’nde çevre felaketine yol açan müsilaj (deniz salyası) salgını, turizm sektörünü de yaralamaya başladı. Kötü koku ve görüntü kirliliği bölgenin cazibesini etkilerken, tekne turları tamamen iptal edildi. Marmara’yı tercih eden Ortadoğulu turist rotasını Karadeniz’e çevirmeye başladı.