TİSK, 60 yaşında

TİSK 60. Kuruluş yılını ve Ortak Yarınlar Ödülleri gala gecesi düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TİSK, 60 yaşında

ANKARA - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Genel Kurul öncesi 60. Kuruluş yıldönümünü ve Ortak Yarınlar sosyal sorumluluk ödülleri törenini düzenlenen gala gecesinde gerçekleştirdi. Gala gecesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Genel Sekreter Pevrul Kavlak, ATO Başkanı Gürsel Baran, HAK-İŞ Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, sendikacılar, bürokratlar ve iş insanları katıldı.

Gala gecesinde bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’nin çalışan ve girişimciler olarak büyük bir insan gücüne ulaştığını vurgulayarak, “Bugün Türkiye'nin gücü budur. Ben bu gücün en önemli unsurlarından bir tanesinin de Türkiye'nin sanayicilerinin, üreticilerinin girişimci gücü olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla TİSK bir işveren kuruluşu olmasının yanında, bu üretim gücü, tecrübesi ve bilgisini bir araya getiren bir örgüttür” dedi.

Türkiye’nin üretimi, istihdamı ve ihracatı hedefleyen, kendine özgü bir ekonomik programı olduğunu ve bunun mutlaka başarıya ulaşacağını vurgulayan Vedat Bilgin, işçi ve işveren kuruluşlarının ortak bir gelecek tasarımı etrafında çalışmalarının da önem taşıdığını kaydetti.

Akkol: İşçi bizim işçimiz, işveren bizim işverenimiz

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da “işçi-işveren” ayrımını reddettiklerini belirterek,” "Devlet ayrı, işçi kesimi ayrı, işveren ayrı gibi bir yaklaşım vardı. Biz TİSK olarak bu ayrıma inanmıyoruz, devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz, girişimci bizim girişimcimiz. Özetle işçi-işveren ayrımını reddediyoruz. Her fırsatta da reddetmeye devam ediyoruz. Sadece işçi-işveren de değil, işveren kuruluşlarını da ayıran, gereksiz rekabet ettiren, birlik beraberlik ruhundan uzaklaştıran yaklaşımlara da karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Özgür Burak Akkol, 21 üyeli bir işveren sendikası olduklarını belirterek, hem işçi kesimi, hem de diğer paydaşların tamamının daha güçlü işveren sendikaları ve konfederasyon gerektiği konusunda hemfikir olduğunu vurguladı. Özgür Burak Akkol, salgın dönemindeki uygulamalar, Ortak Paylaşım Platformu ve diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu sürecin başarıyla yönetildiğini vurguladı.

Ortak Yarınlar ödülleri sahiplerini buldu

Halk oylamasının ardından ve aralarında Ateş Kara, Bülent Eczacıbaşı ve Vahap Munyar’ın da bulunduğu basın, akademi ve iş dünyasından oluşan jürinin değerlendirmesiyle Ortak Yarınlar ödülü kazananlara ödülleri verildi. Sosyal sorumluluk temelli Ortak Yarınlar ödüllerinde, her bir başvuru için Türk Eğitim Vakfı’nın Korona Kahramanları Vefa Fonuna bağış yapıldı. Ödüller de nakdi verilmedi ve bu fona bağış olarak kaydedildi. Fon, salgında hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu vermek için kurulmuştu.

 

İşimizin Yarını Kategorisi

TEMSA-Tarımsal batarya

Tat Gıda-Sözleşmeli çiftçi ve dijital tarım programı

Koç Holding-Koç AgileAcademy

Yeşil Dönüşüm Kategorisi

HEKTAŞ-Toprakla yeniden

ICA-İstanbul Boğazı deniz kirliliği projesi

Siemens-Karbon nötr

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık-Gençlerin Yolunu Açanlar Kategorisi

Eskişehir Sanayi Odası -ESO Mesleki Eğitim Merkezi projesi

İstanbul Sanayi Odası-İSO Mesleki eğitim işbirliği projesi

Yenibirlider Derneği-LEAD21 Fellowship progrmı

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık-Kadınlar için Fayda Yaratanlar

AÇEV-Hayat dolu buluşmalar

Anadolu Isuzu-Anadolu Isuzu mesleki gelişim programı

Arçelik Pazarlama A.Ş.-500 kadın teknisyen.

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık-Diğer Kategorisi

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü-Zihin yetersizliği olan gençlerin istihdamının desteklenmesi

Siemens-Dijital dönüşüm kampı

Türk Traktör-Bir işaretin yeter.

Dijitalleşme Kategorisi

Abdi İbrahim-Akıllı yazılım

Entek Elektrik Üretim-Yapay zeka ile HES devreye alma, devreden çıkarmasüreç analizi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları ve BM Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye-Kobi'lerin dijitalleşmesiyle iyileşmenin ötesine (Dijital yol)

İSG Özel Ödülü Kategorisi

Arçelik-Forklift kazaları önleme projesi

Denizli Sanayi Odası- İş güvenliği eğitiminde yenilik, işte güvenlik

Erdemir-Erdemir güvenli davranış merkezi

Birlikte Mümkün Kategorisi

ERTEV Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı-Uzman atölye işgücü yetiştirme ve istihdam projesi

Türk Eğitim Derneği-Eğitimin sigortası öğretmenlerimiz

Türkiye Açık Kaynak Platformu-42 yazılımcı okulları

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Intenseye-TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı ile yürütülen İSF teknoloji yaygınlaştırma projesi

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: TİSK Mikrocerrahi Vakfı-Vakfın başta Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi olmak üzere, kamu sağlığı ve çalışma hayatı için yapmış olduğu tüm çalışmalar.