Mercedes-Benz Türk'ten ihracat atağı: 10 otobüsten 7'sini ihraç etti

Mercedes-Benz Türk, 2024'ün ilk çeyreğinde Aksaray Kamyon Fabrikası'ndan 2 bin 865 adet kamyon ve çekicinin yanı sıra Hoşdere Otobüs Fabrikası'ndan 769 adet otobüs ihracatı gerçekleştirdiğini bildirdi. Şirket, 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'den ihraç edilen her 10 kamyondan 7'sine imza atarken, Hoşdere Otobüs Fabrikasında ürettiği her 10 otobüsten 7'sini ihraç etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Mercedes-Benz Türk'ten ihracat atağı: 10 otobüsten 7'sini ihraç etti

Mercedes-Benz Türk, 2024’ün ilk çeyreğinde 2 bin 865 adet kamyon ve çekici, 769 adet otobüs ihracatı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, şirketin en çok kamyon ihracatı gerçekleştirdiği ülkeler Polonya, İspanya, İtalya olurken, otobüs ihracatında ilk üçte İspanya, Portekiz ve Fransa yer aldı.

Verilen bilgiye göre, Mercedes-Benz Türk, 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 7’sine imza atarken, Hoşdere Otobüs Fabrikasında ürettiği her 10 otobüsten 7’sini ihraç etti. İlk çeyrekte Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndan 27 farklı ülkeye otobüs ihracatı yapılırken, Aksaray’da üretilen kamyonlar 13 ülkede yollara çıktı.

1967 yılından bu yana faaliyet gösteren Mercedes-Benz Türk, 1970 yılında ilk otobüs ihracatını Mısır’a gerçekleştirirken, 2001 yılında ise Çek Cumhuriyeti’ne ilk kamyon ihracatını gerçekleştirmişti.

Binek ve ticari araç işini ayırdı

Öte yandan, Daimler AG, 2020 yılında kamyon ve otobüs ile otomobil ve hafif ticari araçlar birimlerini iki ayrı şirket yapısı altında toplama kararı aldı.

Böylece, bu tarihe kadar kamyon ve otobüs gruplarındaki faaliyetlerine ek olarak Mercedes-Benz marka hafif ticari araçların ve Daimler AG çatısı altındaki tüm otomobil markalarının satışını gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, sadece ağır ticari araçlardan sorumlu hale geldi.

Yapılan açıklamaya göre, Mercedes-Benz Türk A.Ş., Daimler Truck’ın 3 büyük kamyon üretim tesisinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikası, Daimler Buses’ın dünyadaki en büyük otobüs üssü olan Hoşdere Otobüs Fabrikası ve bünyesinde bulunan iki Ar-Ge merkezi ile kamyon ve otobüs gruplarından sorumlu olarak faaliyetlerine devam ediyor.