Penta Teknoloji yüzde 71 kâr artışı gerçekleştirdi

2024'ün ilk çeyreğinde Penta Teknoloji'nin konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre %69 artışla 6 milyar liraya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Penta Teknoloji yüzde 71 kâr artışı gerçekleştirdi

Şirketin açıklamasına göre, Penta Teknoloji, 2023'teki rekor finansal başarısını 2024'ün ilk üç ayında da sürdürdü. Şirketin 2024'ün ilk üç aylık konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre %69 artarak 6 milyar liraya yükseldi. Ayrıca, brüt karı da bir önceki yılın aynı dönemine göre %71 artışla 434,9 milyon lira olarak gerçekleşti.

"Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kazanç"ı (FAVÖK) yüzde 53 artarak 258,2 milyon liraya ulaşan Penta Teknoloji'nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji aynı dönemde 84,2 milyon lira vergi öncesi kar elde etti.

40'dan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla iş ortaklığı

Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin, 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirtti.

Bugün 40'tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla iş ortaklığı yaptıklarını belirten Erünsal, şunları kaydetti:

"Yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark yaratırken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz."