Rusya'da konser salonunda katliam: En az 60 ölü, 115 yaralı

Son dakika... Moskova'da bir konser salonuna otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 60 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Konser salonunda yangın çıkarken bölgede acil olarak tahliye başladı. 200'den fazla ambulansın konser salonunun önünde bekletiliyor. Reuters, saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Rusya'da konser salonunda katliam: En az 60 ölü, 115 yaralı

Rus Haber Ajansı TASS'ın verdiği bilgiye göre, Moskova Bölgesi'ndeki Krasnogorsk'ta bulunan Crocus City Hall Binasındaki konsere, kamuflaj giymiş maskeli 5 kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda en az 60 kişi hayatını kaybetti, 115 kişi yaralandı.

Bir Rusya Acil Durum Teşkilatı temsilcisi, "Bilinmeyen saldırganlar Crocus Belediye Binası'na ateş açtı. Tahliye şu anda sürüyor" dedi.

Görgü tanıklarına göre, silahlı kişiler Rock grubu Picnic'in konserinden hemen önce lobide ve ardından konser salonunun içinde ateş açtı.

Binada yangın çıktı, Crocus Belediye Binası binasının yaklaşık üçte birinin alevlerle kaplandığı ve kalın siyah dumanın yükseldiğini görüldü. Binanın çatısı kısmen çöktü. Duman kokusu çevredeki mahallelere de sıçradı.

Sosyal medyada yer alan saldırı anı görüntülerinde otomatik silahlı askeri kamuflaj giymiş 5 kişi, salonun girişinde güvenlik görevlileri ve kaçmaya çalışanların üzerine ateş açarak orada bulunanları katlediyor.

Rus özel kuvvetleri bölgede

Rus özel kuvvetlerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildiği bölgede uzun süreli silah sesleri duyuldu.

Konser salonundaki 100 kişi tahliye edildi. Saldırının ardından yangın çıkan binaya ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu. Güvenlik çemberine alınan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor.

ABD vatandaşlarını uyarmıştı

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği 7 Mart'ta bu ülkede yaşayan ABD vatandaşlarını terör saldırısıyla ilgili uyardı. Elçiliğin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "ABD, aşırıcı grupların konserler de dahil olmak üzere Moskova'daki büyük toplantıları hedef almayı planladıklarına dair haberleri takip etmektedir ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye edilmelidir." açıklaması yapıldı.

Zaharova: Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, saldırıyla ilgili "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadesini kullandı.

Zaharova, Telegram hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların, Crocus City Hall'de düzenlenen saldırıya ilişkin bakanlığa telefon ederek, başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirtti.

Arayanların, "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" kaydeden Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarfedildiğini kaydetti.

Zaharova, "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadesini kullandı.