Akbank, sendikasyon kredisi sağladı

Akbank, 309,75 milyon dolar ve 267 milyon Euro tutarında sendikasyon sağladı. Kredinin maliyeti dolar kısmı için sofr+%2,50 ve Euro için Eurobor+%2,25 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akbank, sendikasyon kredisi sağladı

Akbank, iki dilimli sendikasyon kredisi sağladı. Akbank'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, uluslararası piyasalardan 309,75 milyon ABD doları ve 267 milyon euro olmak üzere iki dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlandı.

Kredinin toplam maliyeti ABD doları ve euro kısımlar için sırasıyla Sofr+%2,50 ve Euribor+%2,25 olarak belirlendi. 

Türkiye ve Akbank'a olan güvenin göstergesi

Akbank’ın tamamladığı sendikasyon kredisiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Genel Müdür Kaan Gür, “Küresel ekonomideki zorluklara rağmen Türkiye ve Akbank’a olan güvenin devam ettiğini gösteren bir sendikasyon işlemine imza attık.

Sendikasyon kredimizi 600 milyon ABD Doları karşılığı tutarla ve %120 oranında yeniledik. İşlemimize katılan ve destek veren tüm yatırımcılara ve muhabir bankalara teşekkür ederiz.” değerlendirmesini yaptı.

Akbank’ın sendikasyon işlemlerinde sürdürülebilirlik kriterlerini yüksek seviyede tuttuğuna dikkat çeken Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu ise, “Her yeni sendikasyon kredimizin temasını sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda daha da kapsamlı hale getiriyoruz. Yeni işlemimizin kullandırım şartlarını da Sürdürülebilir Finansman Çerçevemizle uyumlu hale getirerek, Bankamızın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması yönünde önemli bir adım daha attık. Ekim 2023 kredimize göre 100 baz puan maliyet indirimi ve %160’ın üzerinde talebe rağmen 600 milyon ABD Doları karşılığı sınırlı tutarda kullandığımız sendikasyon kredimize gösterilen ilgi ve katılım oranı, Akbank’ın uluslararası borçlanma piyasalarındaki öncü kurum olduğunu teyit ediyor. Bu alanda sektörümüze öncülük eden çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.