Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamenter sistem dönemi kapanmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrası başlayan 'parlamenter sisteme dönülecek' tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, "14-28 Mayıs seçimleriyle parlamenter sisteme dönüş tartışmaları milletimiz tarafından kapatılmıştır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yerel seçimlerden sonra ilk toplantısını yaptı. Toplantıda yerel seçimlerin yanı sıra, Kuzey Irak'a yapılması beklenen olası harekat, İsrail ve İran arasında tırmanan gerilim ve savaş riski ve ekonomide atılacak adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle: 

"Ramazanı geride bıraktık, İdari izinle birlikte 9 güne çıkardığımız bayram izninde ciddi bir insan ve araç trafiği yaşandı. Köprü ve otoyollarımızın trafiği ne kadar rahatlattığını görmüş olduk. İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 213 bin yolcuya hizmet verildi.

Gece kulübü ve teleferik kazalarına tepki

Antalya'daki teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştır. 174 kişi ise 23 saat boyunca teleferikte mahsur kalmıştır.

Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 5 kişi tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Muhalefetin sorumluları koruma çabası gözden kaçmadı. Kimse sorumluları aklama çabasına girmesin.

Güya hak, hukuk ve adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar.

31 Mart mahalli idareler yerel seçim maratonunu suhuletle tamamladık. Yarınki grup toplantısında seçim sonuçlarını tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. 31 Mart seçimleri son 20 yıldaki 18. demokrasi bayramı olarak tarihimize geçmiştir. Seçimlerin ilk kazananı sandıktır.

14-28 Mayıs seçimleri ile parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletimiz tarafından kapatılmıştır.

Orta Vadeli Programı'nın sonuçlarını görmeye başladık

Kovid-19 salgını ile başlayan küresel ekonomik kriz, enflasyon boyutuyla halen devam ediyor. Gelişmiş ekonomiler dahil hemen herkes ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Ekonomideki yol haritasına sıkı sıkı bağlı kalıyoruz. Orta Vadeli Programı'nın sonuçlarını görmeye başladık. Büyüme oranımızın yıl sonunda yüzde 4'e yaklaşacağına inanıyorum.

Enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışı hedefliyoruz. Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşmesini bekliyoruz.

Gabar'da 2024 yıl sonu hedefimiz günlük 100 bin varil üretimine ulaşmak. Yeni keşiflerle üretim rakamlarını çok daha yukarıya taşıyacağız.

'Jet yakıtı iftiralarını unutmayacağız'

Türkiye, bugün yola çıkan 3 bin 774 tonluk 9'uncu iyilik gemisiyle birlikte Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunu perçinlemiştir. 7 Ekim'den sonra İsrail'e ihracat kısıtlamasına öncülük eden ülke Türkiye'dir. Buna rağmen hükümetimiz haksız ithamlara maruz kalmıştır.

Jet yakıtı konusunda Türkiye'ye iftira atanları unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e savaşta kullanılacak hiçbir malzemenin satışına izin vermemiştir.

Ateşe körükle gitmenin de Netanyahu yönetimini sürekli şımartmanın da hiç kimseye hayrı dokunmaz.

İsrail İran gerginliği, Gazze'deki katliamı geri plana itmesin

Tam 193 gündür tüm dünyanın gözleri önünde soykırım uygulayan, tüm bunlarla birlikte kamuoyu baskısını azaltmak için her türlü şımarıklığı sergileyen Netanyahu'dan başkası değildir.

13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir. Türkiye olarak özellikle son iki gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarımızı daha da artırdık.

Ateşe körükle gitmenin de Netanyahu yönetimini sürekli şımartmanın da hiç kimseye hayrı dokunmaz. Gazze'de zulüm ve soykırım durmadıkça bölgemizin yeni gerilimlere gebe olduğu açıktır.

Savunma şirketlerimize yönelik hayasız akınlar karşısında elbette biz teslim olmayacak, asla geri adım atmayacağız.

Beşinci kol elemanları, yerli firmalara, ülkemizin yüz akı teknoloji projelerine saldırarak iplerini ellerinde tutanlara diyet borçlarını ödemeye çalışıyor. Terör örgütlerine nefes aldırmayan, güvenlik güçlerimizin eli, kolu, gözü olan, Türkiye'nin itibarını artıran şirketlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan, dinlenmeden mücadele edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir