Deprem bölgesinden son haberler

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Deprem bölgesinden son haberler

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem 10 ili etkiledi. Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, çalışmalar bugün de tüm hızıyla devam ediyor.

Hatay'da 59 saat sonra bir kişi kurtarıldı

Hatay'ın Antakya ilçesi Kanatlı Caddesi'nde yıkılan İkizler Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmalarında bulunan ekipler bir kişinin sağ olduğunu belirledi.

İsminin Abo Hamza Damlahy olduğu öğrenilen 60 yaşındaki kişi, ekiplerin çalışması sonucu depremden 59 saat sonra bulunduğu enkazdan kurtarıldı.

57. saatte Ayşe bebek mucizesi

Hatay'ın Çetillik Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazında arama yapan ekipler, ailesine ulaşılamayan ve isminin "Ayşe" olduğu öğrenilen 4 aylık bebeği depremden yaklaşık 57 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkardı.

Besni'de 57 saat sonra gelen kurtuluş

Adıyaman'ın Besni ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalan 29 yaşındaki Hatice Metin, Kastamonu'dan bölgeye giden Taşköprü Belediyesi itfaiye ekibince kurtarıldı.

Dulkadiroğlu'nda bir genç kız enkazdan kurtarıldı

Osmangazi Belediyesi ekipleri, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Öksüzlü Mahallesi'nde zemin katı çöken 2 katlı bir binadan sesler geldiğini tespit etti.

Enkaz içine kamera gönderen ekipler, 17 yaşındaki Irmak Durak'ın odasındaki yatağında olduğunu belirledi.

Genç kızın rahat nefes alması için tünel kazarak hava koridoru oluşturan ekipler, genç kızın "Beni bırakmayın. Ne olursunuz kurtarın" diyerek yaptığı yardım çağrısına "Seni buradan mutlaka çıkartacağız" şeklinde seslendi.

Irmak Durak, depremden yaklaşık 42 saat sonra bulunduğu yerden alkışlarla çıkarıldı. Ekiplerin mutluluk gözyaşı döktüğü kurtarma operasyonunun ardından Durak, tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü.

Kahramanmaraş'ta bir kişi 56 saatin sonunda kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan binanın enkazında kalan 58 yaşındaki Halil Tıraşçı'yı 56 saat sonra ekipler tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Genç kız 57 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta Şazi Bey Mahallesi'ndeki bir binanın enkazında çalışma yapan özel harekat polisleri, 17 yaşındaki lise öğrencisi Ayşe Çimen'e ulaştı.

5 yaşındaki çocuk enkazdan sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş kent merkezindeki Kuddusi Baba Bulvarı'ndaki Seçil Sitesi'nde bir enkazdan ses alan ekipler, yaptıkları çalışmalar sonrasında 5 yaşındaki Yağmur Dal'ı depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak kurtardı.

Küçük Yağmur'un babası ve ablası da dün enkazdan çıkarılmıştı.

Kastamonu'da 630 depremzede misafir edilecek

Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD) Başkanı Hüsnü Gül, 630 depremzedenin barınabilmesi adına kentteki otel ve turizm işletmelerinin kapılarını sonuna kadar açtıklarını belirtti.

Adıyaman'da maden işçileri 7 yaşındaki çocuğu enkazdan kurtardı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, Adıyaman'da 7 yaşındaki Solin isimli kız çocuğunu enkaz altından sağ olarak çıkardı.

Kahramanmaraş'ta biri çocuk 3 kişi enkazdan çıkarıldı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Ebrar Sitesi'nin enkazından biri çocuk 3 kişiyi çıkardı.

Telefonla ulaşılan genç 57 saat sonra kurtarıldı

Adıyaman'da, enkaz altında telefonla dayısına ulaşan 27 yaşındaki Erkan Adalı, ekiplerce 57 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

2 çocuk 52 saat sonra çıkarıldı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Gökkuşağı Sitesi'nde enkazı kontrol eden ekipler, yıkıntılar arasından ses ve ışık geldiğini belirledi.

Ekipler, yer tespitinin ardından diğer kurtarma ekipleriyle sabaha karşı Eymen ve Esra adlı çocukları depremin 52'nci saatinde enkazdan sağ çıkarmayı başardı.

Berat'ın annesi de enkazdan sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş'ta depremden 55 saat sonra elinde muhabbet kuşuyla Esençam Apartmanı enkazından kurtarılan 13 yaşındaki Berat Sarı'nın annesi Ayşe Sarı da 56. saatte kurtarıldı. Ayşe Sarı, hastaneye kaldırıldı.

Milli atıcılardan Sefa Bayraktar hayatını kaybetti

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, milli sporculardan Sefa Bayraktar'ın Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Adıyaman'da bir kadın enkazdan kurtarıldı

Adıyaman'da Alitaş Mahallesi'ndeki bir binanın enkazından 50 yaşındaki Gülay Semercioğlu'nu 57 saat sonra sağ olarak çıkardı.

Biri çocuk 4 kişi kurtarıldı

AKUT Giresun ekibi, Adıyaman merkezde bir binanın enkazında yaptığı çalışmalarda, 4 yaşındaki Azra Avcı'ya ulaştı. Enkaz altından 40 saat sonra çıkarılan Avcı, sağlık ekiplerine teslim edildi.

Hatay'da arama kurtarma çalışmaları yapan Giresun Jandarma Komutanlığı Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ekipleri ise 600 Konut Sitesi'ndeki bir apartmanın enkazında ses dinlemesi yaptı.

Ekiplerin çalışması sonucu depremden 40 saat sonra enkazdan 56 yaşındaki Fatoş Çalışkan sağ çıkarıldı. Ekipler sedyeyle taşıdıkları Çalışkan'ı sağlık ekiplerine teslim etti.

Bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarına katılan Giresun Yerel Destek ekibi ve İl Özel İdaresi görevlileri, Adıyaman'da yıkılan binanın enkazından bir kişiyi çıkardı.

Giresun'dan Adıyaman'a gönderilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi de (UMKE) enkazda yaptıkları çalışmalarda bir kişiye ulaştı. Sağ çıkarılan kişi ambulansa taşındı.

11 yaşındaki çocuk kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 11 yaşındaki Emine Karataş, depremden yaklaşık 56 saat sonra sağ çıkarıldı.

Karataş'ın annesinin hayatını kaybettiği, babası Mehmet ile kardeşi Yunus Emre Karataş'ın ise enkaz altında olduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Hatay Müftüsü Bilgili depremde hayatını kaybetti

Hatay Müftüsü Ömer Faruk Bilgili enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüleri, yıkılan müftülük binası ve lojmanlarda çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu, enkaz altında kalan İl Müftüsü Bilgili'nin cansız bedenine ulaşıldı.

1,5 yaşındaki Masal enkazdan kurtarıldı

1,5 yaşındaki Masal, depremden 55 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Deprem günü enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan ve 55 saatlik umutlu bekleyişin ardından bebeğine kavuşan baba Ömer Kıraççakalı, ambulansa alınan bebeğine sarılarak, büyük mutluluk yaşadı.

Masal'ın ardından annesi Yeliz Kıraççakalı da enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

Elbistan'da bir kişi 54 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Edirne itfaiyesi ekipleri ile Kayserili madenciler depremden 54 saat sonra Ragıp Hilal'i yıkıntılar arasından kurtardı.

Nurdağı'nda bir kişi enkazdan sağ kurtarıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan 70 yaşındaki Ökkeş Öztürk, depremden yaklaşık 47 saat sonra enkazdan sağ kurtarıldı.

Önce oğlu, sonra babası kurtarıldı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından yaklaşık 1 saat önce çıkarılan 27 yaşındaki Serhat Kaya'nın 65 yaşındaki babası Müslüm Kaya, 53 saatinde ardından enkazdan kurtarıldı.

Osmaniye'de 3 kardel enkazdan kurtarıldı

Osmaniye'de, depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 çocuk, Samsun'dan bölgeye giden Türk Telekom Arama Kurtarma ekibi tarafından 36 saat sonra kurtarıldı.

Hatay'da 4 kişi 46 saat sonra enkazdan çıkarıldı

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde enkazda kalan aynı aileden Murat, Fatoş, Kübra ve Fatma İdil Sönmezateş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arama kurtarma ekiplerince 46 saat sonra sağ kurtarıldı.

İskenderun'da 16 yaşındaki çocuk kurtarıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan 5 katlı Merve Apartmanı'nın enkazındaki 16 yaşındaki Mahmut Salman, 56 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

Hatay'da anne ve kızı depremden kurtarıldı

Hatay'ın Antakya ilçesinde 75. Yıl Caddesi 26 Sokak'taki bir binanın enkazında bulunan Sevgi Boğaccı ve kızı Ecem Boğaccı, depremden sonra 39 saat sonra ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Küçük Berat, 55 saat sonra muhabbet kuşuyla birlikte kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta 13 yaşındaki çocuk, depremden 55 saat sonra, elinde tuttuğu muhabbet kuşuyla enkazdan sağ çıkarıldı.

Esençan Apartmanı'na ait enkazdan ses gelmesi üzerine, arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından ulaşılan Berat'ın elinde bir muhabbet kuşu tuttuğu görüldü.

Adıyaman'da anne ve kızı enkazdan kurtarıldı

Adıyaman'da depremin ardından enkaz altında kalan anne ile 2 kızı, yaklaşık 54 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Kent merkezindeki Alitaşi Mahallesi Bozbey Caddesi'nde yıkılan 5 katlı Pektaş Apartmanı'nın enkazının altında kalan Hatice (46) ile kızları Elif (12) ve Ayça Tekin (10), ekiplerin çalışmaları sonucu yaklaşık 54 saat sonra kurtarıldı.

Adıyaman'da baba ve oğlu 54 saat sonra kurtarıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde çalışmalarını sürdüren ekipler, taramaları esnasında ses gelen enkazda faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Yoğun uğraşlar sonucu ekipler, baba Ahmet Aydın ve oğlu Yusuf Aydın'ı, 54 saat sonra enkazdan kurtarmayı başardı.

Hatay'da 9 kişi enkaz altından çıkarıldı

Özbekistan'dan gelen arama kurtarma ekipleri Hatay'da enkaz altında kalan 9 kişiyi kurtardı. 12 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Malatya'da bir kadın 55 saat sonra kurtarıldı

Malatya'da enkaz altında kalan bir kadın depremden 55 saat sonra kurtarıldı.

Ekipler, Göktuğ Sokak'ta yıkılan binanın enkazında kalan 40 yaşındaki Birgül Aranır'ı yaralı kurtardı.

Kahramanmaraş'ta bir kadın 52 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta bir kadın 52 saat sonra itfaiye ekipleri tarafından il merkezi Emniyet Caddesi'ndeki enkazın altından sağ olarak kurtarıldı.

Adıyaman'da bir kadın enkazdan çıkarıldı

Adıyaman'da, enkaz altında kalan bir kadın askerler tarafından kurtarıldı.

İstihkam Okulu Arama Kurtarma Timlerinin, Adıyaman'da enkaz altındaki 4 kişiyle irtibat kurduğu bildirilen açıklamada, "Kübra Ecrin Kılınç isimli gencimiz sağ kurtarılırken, diğer 3 vatandaşımızı da kurtarma çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

Hatay'da 50 saatin ardından kurtuluş

Hatay Antakya'da ekipler, gece süren çalışmalar sonucunda sabah saatlerinde 62 yaşındaki Nurdan isimli kadını enkazdan çıkardı.

Malatya'da ekipler anne ve çocuğunu enkazdan çıkardı

AFAD koordinasyonunda, yıkılan Efruz Sitesi'ne yönlendirilen arama kurtarma ekibi, enkaz altındaki Suriyeli 28 yaşındaki Walaa Alsheikh ile 5 yaşındaki çocuğu Abdul Muhaimen Alsheikh'i yaralı kurtardı.

Enkazdan, ailenin 4 yaşındaki çocuğu Ayman Muhammed Alsheikh'in de cansız bedeni çıkarıldı.

Şanlıurfa'da bir kişi enkazadan 52 saat sonra kurtarıldı

Şanlıurfa'da yıkılan binanın enkazından bir kişi depremden 52 saat sonra kurtarıldı.

Ekipler, enkazdan depremden 52 saat sonra Serhat Kaya'yı yaralı kurtardı.

Kaya, sağlık ekiplerince Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

190 depremzede Ankara'da tedavi altında

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaralanan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçaklarla, Ankara ve İstanbul'daki hastanelere sevk edildi.

Ambulans uçaklar, depremin gerçekleştiği günün öğleden sonra saatlerinden itibaren Adıyaman Havalimanı'ndan Ankara ve İstanbul'daki hastanelere yaralı taşıyor.

Bugün saat 09.30 itibarıyla 190 yaralı Ankara'daki hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralılardan 66'sı Ankara Bilkent Şehir, 112'si Ankara Etlik Şehir, 10'u Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma ile 2'si Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi görüyor.

Mikail bebek 43 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden 43 saat sonra enkazdan 2 yaşındaki Mikail sağ çıkarıldı.

İki gecedir bir kanepenin köşesinde sıkışmış halde bekleyen bebeğin bitkin düştüğünü tespit eden ekipler ilk müdahalenin yapılmasının ardından Mikail ve ailesine hastaneye kadar eşlik etti.

Kahramanmaraş'ta bir kişi daha enkazdan kurtarıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalan kişi, Samsun'dan bölgeye giden Canik Belediyesi arama kurtarma ekibince 36 saat sonra kurtarıldı.

Gönüllü öğretmenler iki kardeşi 46 saat sonra kurtardı

Kırklareli'nden Hatay'ın Antakya ilçesine gönüllü giden iki öğretmen, 10 yaşındaki Ali ile ablası 15 yaşındaki Zeynep Mullaoğlu'nu enkazdan yaklaşık 46 saat sonra kurtardı.

Enkazdan çıkarılan Ali Mullaoğlu'nun, "Çok teşekkür ederim" demesi, görüntülere yansıdı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan abla ve kardeşi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ta 4 kişi 37 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE), yaklaşık 37 saat sonra enkaz altındaki 3 kişiye sağ olarak ulaştı.

Hatay'da bir genç 47 saat sonra kurtarıldı

Hatay'da, Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 47 saat sonra 19 yaşındaki Ömer Sert'i enkazdan sağ çıkardı.

Adıyamanlı depremzedeler Ankara'ya getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Adıyamanlı depremzedelerin Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya getirildiğini bildirdi.

Bu arada, 5'inci Kolordu Komutanlığı İstihkam Alayı Arama ve Kurtarma Bölüğünün, Hatay Kırıkhan'da bir kadını enkazdan sağ çıkardığı bildirildi.

Adıyaman'da bir bebek 36 saat sonra kurtarıldı

Adıyaman'da depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan bebek, Konya ve Amasya Merzifon havalimanlarında görevli Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekiplerince kurtarıldı.

31 kişi İstanbul'a getirildi

Depremde yaralanan 31 kişi, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. Malatya'dan getirilen afetzedeler, başta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere kentin çeşitli noktalarındaki hastanelere sevk ediliyor.

Çorum'da 3'ü bebek 26 depremzede tedavi altında

Depremlerde yaralanan 3'ü yabancı uyruklu çocuk 26 kişiden bazıları ambulansla, bazıları da yakınları tarafından Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Yabancı uyruklu çocukların da arasında bulunduğu 6 kişinin tedavisi devam ederken, 20 kişinin ise işlemlerin ardından taburcu edildiği bildirildi.

3 çocuğun Çorum'a teyze ve enişteleri tarafından getirildiği, çocukların anne ve babalarının ise göçük altında olduğu öğrenildi.

1 yaşındaki çocuk 53 saat sonra kurtarıldı

Şanlıurfa'da ekipler, Yenişehir Mahallesi'ndeki 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı'nda 1 yaşındaki çocuğa, 53 saat sonra ulaştı. Çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ta 3'ü çocuk 16 kişi kurtarıldı

Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş'ta nkaz altında kalan 3'ü çocuk 16 kişiyi kurtardı, 29 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Adıyaman'da bir çocuk 47 saat sonra kurtarıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan 6 yaşındaki çocuk, annesinden 3 saat sonra, Kastamonu'dan bölgeye giden Taşköprü Belediyesi itfaiye ekibince kurtarıldı.

Taşköprü Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde yıkılan bir binanın enkazında çalışma yapan itfaiye ekibi, yaklaşık 47 saat sonra 6 yaşındaki Hacer Kaçmaz'ı sağ olarak çıkardı.

Sağlık ekiplerine teslim edilen çocuk, tedavi için hastaneye sevk edildi.

Hacer Kaçmaz'dan 3 saat önce annesi Rukiye Kaçmaz da Taşköprü Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından aynı binadan kurtarılmıştı.

Malatya'dan 41 kişi İstanbul'a gönderildi

Malatya'da yaralanan ve tedavileri kentteki hastanelerde yapılan 41 kişi, ambulanslarla Malatya Havalimanı'na getirildi.

Sağlık görevlilerinin yardımıyla askeri uçaklara nakledilen kişiler, tedavilerinin devam edeceği İstanbul'a hareket etti.

Yaralıların, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile çeşitli hastanelere ulaştırılacağı öğrenildi.

Hatay'da 2 kadın 48 saat sonra kurtarıldı

Hatay Kışlasaray Mahallesi İnönü Caddesi'nde yıkılan Vilyam Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ulaşılan Mona Gazel (52) ve Necla Melek (74) enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Gazel ve Melek sağlık kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa, Hatay ve Adana'dan depremzedeler Antalya'ya getirildi

Şanlıurfa, Adana ve Hatay'daki depremzedelerin bir kısmı, tahsis edilen ücretsiz uçaklarla Antalya'ya getirildi.

Kepçe operatörü babasını enkazdan kurtardı

Kahramanmaraş'taki depremde enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, kepçesi ile arama kurtarma çalışmalarına katılan oğlu Osman Aydemir'in katkısıyla depremden 47 saat sonra sağ kurtarıldı. Enkaz altında Aydemir'in yanında bulunan eşinin ise hayatını kaybettiği belirlendi.

Mesude öğretmen 49 saat sonra kurtarıldı

Depremlerin ardından Hatay Atatürk Caddesi'nde yıkılan Deniz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ulaşılan Mesude Akar, enkazdan 49 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Öğretmen olduğu öğrenilen Akar, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye sevk edildi.