Erdoğan, Biden ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile bu akşam görüşeceği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Erdoğan, Biden ile görüşecek

Dün yapılan Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 52,16'sını alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimde Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 47,84'ünü aldı. 

Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceği duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan'ın Biden ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini bildirdi.

Kalın A Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, seçimlerin sona ermesinin ardından Erdoğan'ın programlarının başladığını belirterek, "Cumhurbaşkanı'mızın bugünden itibaren yoğun mesaisi başladı. Uluslararası tebrik telefonları geliyor. Bugün birçok devlet başkanıyla, liderle görüşecek. Yarın başka programları olacak. Bu akşam Biden ile bir telefon görüşmesi var. Putin ile planlanıyor. Sadece onunla değil, Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan, İspanya, NATO Genel Sekreteri, Hollanda, Ukrayna... Bunların hepsi bugün telefon görüşmesi için planlanıyor." dedi.

Seçim sonrası Erdoğan'ı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik eden Biden, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesi vesilesiyle kutluyorum. NATO müttefikleri olarak ikili meseleler ve ortak küresel zorluklar üzerinde birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullanmıştı.