Sanayiciyi sevindiren haberi Vali Ali Fuat Atik verdi

Osman Nuri BOYACI
Osman Nuri BOYACI Denizli Notları

Türkiye’nin ihracat merkezlerinden Denizli’de sanayicilerin önemli sıkıntılarından biri de COVID-19 pandemisinde birinci dalganın ikinci piki olarak tanımlanan dönemde vaka sayılarındaki artışın üretimde aksamalara yol açmasıydı. İşletmelerde alınan önlemlere rağmen pozitif vakalara rastlanması, pozitif vakaların yanı sıra temaslı çalışanların karantinaya tabi tutulması, çalışanların PCR testleri için şehir merkezine gelmeleri, üretimde sıkıntılara neden oluyordu. 25 bin kişinin çalıştığı Denizli OSB’de bugüne kadar 4 bin kişiye antikor testi yapılmıştı ancak, sanayici salgının başladığı mart ayından bu yana OSB’ye laboratuvar kurulmasını istiyordu.

Eylülde aylık bazda 323 milyon 500 bin dolarla tüm zamanların ihracat rekorunu kıran Denizli’de pozitif vakalar ve temaslı çalışanların üretime olumsuz etkisini Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı ve Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, “Her ne kadar dillendirilmese de adına ikinci dalga diyebileceğimiz bu dönemin işletmelerimizi birinci dalgadan daha çok etkilediğini söyleyebiliriz. Hangi üyemle konuşsam kapattığı vardiyasından ya da kapattığı departmanından dem vuruyor. Sanayicinin kimi fabrikasını, kimi boyahane- dokuma gibi bazı departmanlarını, kimi bazı makinelerini, kimi de bazı vardiyalarını kapatıyor. COVID- 19 vakalarının artmasından dolayı üretim becerilerimiz azaldı. Her sektörün yaşadığı ciddi problemler var. Verimlilik konusunda da ciddi daralmalarla karşı karşıya kalıyoruz” cümleleriyle dile getirmişti.

İş dünyasının taleplerine Vali Ali Fuat Atik duyarsız kalmadı. Denizli OSB Müdürlüğü’nü ziyaret etti, Başkan Vekili Derya Baltalı, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Uğurlu, Cemalcan Sirkeci ve Bölge Müdürü Ahmet Taş’tan COVID-19’a karşı alınan tedbirler hakkında bilgi aldı, taleplerini dinledi. Vali Atik, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ile görüşerek, PCR testlerinin Pamukkale Üniversitesi OSB Polikliniği’nde yapılmasını sağladı.

Denizli OSB Başkan Vekili Baltalı, “Bölgemizdeki sanayi tesislerinde 25 kişi istihdam ediliyor. Pozitif çıkan vakalardan sonra iş kaybına neden olunmaması için temasta olan çalışanları karantinaya almak yerine test yapıp işe devamlarını sağlamamız gerekiyor. Bu yüzden PCR testlerinin OSB’de yapılması çalışanlarımız ve sanayicilerimiz açısından çok önemli” diyerek Vali Atik’e desteği için teşekkür etti.

Üretimde aksamaların önlenmesi için alınan karar iş dünyasını sevindirse de hayatın normale dönmesi için aşıdan önce hijyen, sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması gerekiyor. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar