ASO’dan 3 üniversiteyle sanayi alanında işbirliği

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Başkent, Çankaya ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversiteleri arasında, "Üniversiteler arası mini MBA Sertifika Programı İşbirliği Protokolü" imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ASO’dan 3 üniversiteyle sanayi alanında işbirliği

Ankara Sanayi Odası (ASO), üç üniversiteyi sanayide eğitim işbirliği için bir araya getirdi. ASO'da düzenlenen imza töreninde konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, mini MBA programının amacının sanayide kurumsal perspektifle yönetsel anlayış geliştirmek, katılımcılara temel yönetim bilgisi, beceri ve yeteneği kazandırmak olduğunu belirtti.

Programın hedef katılımcı kitlesinin sanayide çalışan yöneticiler ve yönetici adayları olduğunu aktaran Ardıç, "Sanayi sektöründe şirketler nitelikli kadrolarda çok belirgin bir çalışan eksikliği yaşıyor. Özellikle bu tür programlar sayesinde beyaz yakalı sanayi çalışanlarının beşeri sermayesinin kalitesini artırarak verimlilik üzerinde önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum. Bu tür programlar hem teorik hem de pratik becerileri geliştirerek çalışanların liderlik vasıflarını güçlendirecek ve iş dünyasının karmaşık dinamikleriyle başa çıkabilme yeteneğini artıracaktır. Üniversite-sanayi işbirliğinin öncü ve ilerici kurumları olmanın kıvancıyla, protokolümüzün sanayicilerimize, çalışanlarımıza ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Programın yetişmiş insan gücüne katkı sağlaması bekleniyor

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da programın teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı sunacağını vurgulayarak mini MBA programının başarılı geçeceğine inandığını belirtti.

Maraş, sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmek istediklerini dile getirerek protokolün, akademisyenlerin pratiği, sanayidekilerin de teorik çerçeveyi öğrenmeleri açısından önemli olduğunu kaydetti.

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Abdulkadir Varoğlu da üç üniversitenin ASO sayesinde bir araya gelip ortak bir program sürdürmesinin önemine işaret ederek programın sanayi alanında yetişmiş insan gücüne katkı sağlayacağını ifade etti.

Söz konusu 72 saatlik mini MBA Sertifika Programı'nın içeriği ve dersleri 3 üniversitenin ortak görüşüyle belirlendi. Her ders için öğretim üyeleri, üniversiteler tarafından dönüşümlü görevlendirilecek. 22 ayrı dersin verileceği programı tamamlayanlar, 3 üniversitenin de adının bulunacağı sertifikayı almaya hak kazanacak.