Özlem Zengin, Erdoğan'a, seçim döneminde etkili olan "trol" hesaplara ilişkin rapor sundu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, seçim sürecine sosyal medya hesaplarının etkisine ilişkin bir rapor hazırladı. Zengin, "Trol " diye adlandırılan ve AK Parti alehinde paylaşım yapan hesapların seçimedeki etkisinin yer aldığı raporu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Özlem Zengin, Erdoğan'a, seçim döneminde etkili olan "trol" hesaplara ilişkin rapor sundu

Geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde 22 yılın ardından ilk kez ikinci parti konumuna düşen AK Parti'de, seçim yenilgisinin nedenleri araştırılıyor.

Teşkilatlar, adaylar, milletvekilleri ve seçim stratejisine ilişkin değerlendirmeler devam ederken, sosyal medya paylaşımları ve bazı sosyal medya hesaplarının paylaşımlarının ne kadar etkili olduğu da değerlendiriliyor.

Sputnik'ten Osman Nuri Cerit'in haberine göre, yerel seçimden sonra AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında partiyi ve partilileri hedef alan troll hesapların tespiti ve bunların önlenmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği iddia edilmişti.

Erdoğan’ın “Bizim görevlendirmediğimiz hiç kimse bizim adımıza konuşamaz, itibar suikastı yapamaz. Partinin kurumsal kimliğine ve kurmaylarına itibar suikastına geçit vermeyin. Böyle durumlara maruz kalan arkadaşlarımıza arka çıkın, linçe fırsat vermeyin” dediği de ifade edilmişti.

Bu kapsamda AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in bir rapor hazırlayarak geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu öğrenildi. Raporda "trol" olarak adlandırılan hesapların yaptığı paylaşımlar, bu paylaşımların partiye zararları gibi başlıklar yer aldı.

AK Parti'ye yakın yorumcuların etkisi de raporda

Raporda sosyal medya üzerinden itibar suikastını kimlerin, hangi metotla yaptıkları, hangi trolleri kullandıkları gibi konularda bilgi verildiği öğrenilirken, sosyal medyanın yanı sıra medyada AK Parti’ye yakınlığı ile tanınan yorumcuların açıklamaların da seçim sonuçlarına etkilerinin irdelendiği ifade edildi.