Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı 'daha fazla baskı' talebi
Yunanistan ve G. Kıbrıs, AB'nin "kışkırtmacı" Türkiye'ye karşı daha fazla baskı yapmasını istedi.
Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin Akdeniz'de tekrar doğal gaz aramaya başlamasının ardından AB'nin Türkiye'ye daha sert karşılık vermesi için bugünkü Avrupa Birliği zirvesinde talepte bulundu.
AB liderleri, iki hafta önceki zirvede Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımları ele almış olsalar da Ankara'yı Akdeniz'de hidrokarbon aramaktan vazgeçmeye ikna edemedi.
Türkiye, geçen ay limana dönen sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in tekrar faaliyetlerine başlayacağını duyurmuştu.
Zirveye gelişi esnasında gazetecilere konuşan Slovenya Başbakanı Janez Jansa, "Güçlü bir şekilde ve oy birliğiyle Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı Türkiye'nin yeni provokasyonlarına karşı destekleyeceğimizi umuyorum." dedi.
Fransa ve Almanya, dün Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki eylemleriyle Avrupa Birliği'ni provoke etmeye devam etmekle suçlamış ve tutumunu önümüzdeki haftalarda netleştirmesini istemişti.
Türkiye, ekonomik yaptırımların tartışıldığı 2 Ekim'deki AB zirvesinin öncesinde, Oruç Reis gemisini ihtilaflı sulardan geri çekti. AB de Türkiye'ye yönelik olası yaptırımları aralık ayında yapılacak zirvede ele alacağını açıklamıştı.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin Yunan adalarının yakınına gönderdiği geminin yanı sıra Güney Kıbrıs'ın ekonomik bölgesine bir başka sismik araştırma gemisi daha göndermesi sonrası tepki göstermişti.
Buna ek olarak, Kuzey Kıbrıs'ın kısmi olarak Maraş Sahilini yeniden açması da Güney Kıbrıs yönetiminin tepkisine sebep olmuştu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.